Paistettu ruusukaali-päärynäsalaatti
Päärynät tuovat paistettuun ruusukaalisalaattiin sopivasti makeutta, suolapähkinät rapean suutuntuman ja suolaisuutta.
Ainekset
- 1 rs (300 g) ruusukaaleja
- 2 päärynää
- 3 rkl voita
- 1 rkl hunajaa
- 1/2 lt suolaa
- 1 ps (80 g) salaattisekoitusta
- 1 dl suolapähkinöitä
- 2 rkl balsamicokastiketta
Valmistusohje
1. Pese ruusukaalit kylmällä vedellä ja leikkaa kannat pois. Keitä ruusu kaaleja kevyesti suolalla maustetussa vedessä 4 minuuttia. Kaada ruusukaalit lävikköön. Leikkaa ruusukaalit puoliksi.
2. Kuori päärynät, halkaise ja poista siemenkodat ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Sulata voi paistinpannulla. Lisää pannulle ruusukaalit, hunaja ja suola. Paista pari minuuttia. Lisää joukkoon päärynälohkot. Jatka paistamista vielä pari minuuttia.
3. Huuhtele salaattisekoitus tarvittaessa ja kuivaa salaattilingossa tai talouspaperilla taputtelemalla. Levitä salaatinlehdet tarjoiluvadille. Sekoita joukkoon ruusukaalipäärynä seos ja suolapähkinät. Valuta päälle balsamicokastiketta.
Vinkki! Ruusukaalien karvaus häviää, kun paistat niitä hetken kuumalla pannulla. Älä päästä ruusukaaleja kypsymään liikaa, jotta miellyttävän napakka suutuntuma säilyy.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous