Reseptit

Paistettu ruusukaali-päärynäsalaatti

Päärynät tuovat paistettuun ruusukaalisalaattiin sopivasti makeutta, suolapähkinät rapean suutuntuman ja suolaisuutta.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 rs (300 g) ruusukaaleja
  • 2 päärynää
  • 3 rkl voita
  • 1 rkl hunajaa
  • 1/2 lt suolaa
  • 1 ps (80 g) salaattisekoitusta
  • 1 dl suolapähkinöitä
  • 2 rkl balsamicokastiketta

Valmistusohje

1. Pese ruusukaalit kylmällä vedellä ja leikkaa kannat pois. Keitä ruusu­ kaaleja kevyesti suolalla maustetus­sa vedessä 4 minuuttia. Kaada ruusu­kaalit lävikköön. Leikkaa ruusukaa­lit puoliksi.

2. Kuori päärynät, halkaise ja poista siemenkodat ja leikkaa ohuiksi loh­koiksi. Sulata voi paistinpannulla. Li­sää pannulle ruusukaalit, hunaja ja suola. Paista pari minuuttia. Lisää joukkoon päärynälohkot. Jatka pais­tamista vielä pari minuuttia.

3. Huuhtele salaattisekoitus tarvit­taessa ja kuivaa salaattilingossa tai talouspaperilla taputtelemalla. Levi­tä salaatinlehdet tarjoiluvadille. Se­koita joukkoon ruusukaali­päärynä­ seos ja suolapähkinät. Valuta päälle balsamicokastiketta.

Vinkki! Ruusukaalien karvaus häviää, kun paistat niitä hetken kuumalla pannulla. Älä päästä ruusukaaleja kypsymään liikaa, jotta miellyttävän napakka suutuntuma säilyy.

X