Reseptit

Paneroitu ahven

Paneroitu ahven on helppotekoinen herkku. Superrapea pinta syntyy pankojauhoilla. Ahvenen perkaus ja fileointi vaativat jonkin verran harjoittelua, mutta ovat hauskaa laituripuuhastelua.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paneroitu ahven

  • 400 g ahvenfileitä (myös kuha käy)
  • 1 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 4 dl pankokorppujauhoja
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • musta- tai valkopippuria

Paistamiseen

  • rypsiöljyä

Remouladekastike

  • 1 pieni punasipuli
  • 1 maustekurkku
  • 1 ruukku tilliä
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl ranskankermaa tai jogurttia (10 %)
  • 2 tl dijoninsinappia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/4 tl suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Paneroitu ahven tehdään helposti näin:

1. Puolita isot ahvenfileet, pienet voi paistaa kokonaisina. Ripottele suola fileille ja anna maustua n. 15 minuuttia. Riko munat syvälle lautaselle, sekoita munien rakenne rikki. Kaada pankojauhot toiselle lautaselle ja mausta ne raastetulla sitruunan kuorella sekä musta- tai valkopippurilla.

2. Tee kastike. Hienonna punasipuli, maustekurkku ja tilli. Sekoita kastikeaineet keskenään.

3. Kasta ahvenfileet ensin munaan ja kääntele sitten pankojauhoissa. Kuumenna paistinpannulla reilu määrä öljyä. Paista ahvenfileet kahdessa erässä kauniin ruskeiksi ja rapeiksi molemmin puolin.

4. Tarjoa paneroitu ahven remouladekastikkeen kanssa.

Katso myös: Paistetut ahvenfileet

Katso myös Kotiliesi.fi: Kermaiset ahvenfileet

X