Paneroitu ahven
Paneroitu ahven on helppotekoinen herkku. Superrapea pinta syntyy pankojauhoilla. Ahvenen perkaus ja fileointi vaativat jonkin verran harjoittelua, mutta ovat hauskaa laituripuuhastelua.
Ainekset
Paneroitu ahven
- 400 g ahvenfileitä (myös kuha käy)
- 1 tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 4 dl pankokorppujauhoja
- 1 sitruunan raastettu kuori
- musta- tai valkopippuria
Paistamiseen
- rypsiöljyä
Remouladekastike
- 1 pieni punasipuli
- 1 maustekurkku
- 1 ruukku tilliä
- 1 dl majoneesia
- 1 dl ranskankermaa tai jogurttia (10 %)
- 2 tl dijoninsinappia
- 1/2 sitruunan mehu
- 1/4 tl suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Paneroitu ahven tehdään helposti näin:
1. Puolita isot ahvenfileet, pienet voi paistaa kokonaisina. Ripottele suola fileille ja anna maustua n. 15 minuuttia. Riko munat syvälle lautaselle, sekoita munien rakenne rikki. Kaada pankojauhot toiselle lautaselle ja mausta ne raastetulla sitruunan kuorella sekä musta- tai valkopippurilla.
2. Tee kastike. Hienonna punasipuli, maustekurkku ja tilli. Sekoita kastikeaineet keskenään.
3. Kasta ahvenfileet ensin munaan ja kääntele sitten pankojauhoissa. Kuumenna paistinpannulla reilu määrä öljyä. Paista ahvenfileet kahdessa erässä kauniin ruskeiksi ja rapeiksi molemmin puolin.
4. Tarjoa paneroitu ahven remouladekastikkeen kanssa.
Katso myös: Paistetut ahvenfileet
Katso myös Kotiliesi.fi: Kermaiset ahvenfileet
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous