Pärekala
Pärekala valmistuu grillissä päreiden päällä. Valitse kalaksi esimerkiksi lohi, taimen tai siika ja mausta makoisaksi tuoreilla yrteillä.
Ainekset
Pärekala
- 2 paksua pärettä, esimerkiksi mäntyä
- 2 pientä tai 1 kookas kalaa (esimerkiksi kirjolohi, taimen tai siika)
- 1 tl karkeaa suolaa
- 2 sokeripalaa
Yrttikimppu:
- rosmariinia tai katajaa, ajuruohoa, salviaa, oreganoa, ruohosipulia
Valmistusohje
Pärekala tehdään näin:
1. Liota päreitä vedessä tunti. Perkaa kala, huuhdo ja valuta. Levitä vatsaonteloon suolaa. Kerää yrtit kimpuksi varsineen ja sido esimerkiksi ruhosipulilla. Pistä kimppu kalan sivulle osittain vatsan suojiin ja vahvista aromeja sokeripaloin.
2. Aseta märät päreet grilliritilälle ja nosta kala päreiden päälle. Anna kalan paahtua hiilloksella grillin kannen, avogrillissä irtokuvun tai foliokannen alla kunnes kala on kypsä. Tarjoa kala salaatin ja hapankermaisen currysinappikastikkeen kanssa.
Katso myös: Grillattu kala charmoula-kastikkeella
Katso myös Kotiliesi.fi: Sikke Sumarin kokonaisena grillattu siika
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous