Reseptit

Pärekala

Pärekala valmistuu grillissä päreiden päällä. Valitse kalaksi esimerkiksi lohi, taimen tai siika ja mausta makoisaksi tuoreilla yrteillä.
Teksti: Maarit Cederberg Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pärekala

  • 2 paksua pärettä, esimerkiksi mäntyä
  • 2 pientä tai 1 kookas kalaa (esimerkiksi kirjolohi, taimen tai siika)
  • 1 tl karkeaa suolaa
  • 2 sokeripalaa

Yrttikimppu:

  • rosmariinia tai katajaa, ajuruohoa, salviaa, oreganoa, ruohosipulia

Valmistusohje

Pärekala tehdään näin:

1. Liota päreitä vedessä tunti. Perkaa kala, huuhdo ja valuta. Levitä vatsaonteloon suolaa. Kerää yrtit kimpuksi varsineen ja sido esimerkiksi ruhosipulilla. Pistä kimppu kalan sivulle osittain vatsan suojiin ja vahvista aromeja sokeripaloin.

2. Aseta märät päreet grilliritilälle ja nosta kala päreiden päälle. Anna kalan paahtua hiilloksella grillin kannen, avogrillissä irtokuvun tai foliokannen alla kunnes kala on kypsä. Tarjoa kala salaatin ja hapankermaisen currysinappikastikkeen kanssa.

Katso myös: Grillattu kala charmoula-kastikkeella

Katso myös Kotiliesi.fi:  Sikke Sumarin kokonaisena grillattu siika

X