Reseptit

Parempi hedelmäsalaatti

Hedelmäsalaatti on jälkiruokien klassikko, mutta joskus se saattaa tuntua hieman liiankin arkiselta. Tällä reseptillä lisäät hedelmiin kuitenkin uudenlaista makua.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 appelsiinia
  • 2 pientä omenaa
  • 2 luumua
  • kourallinen viinirypäleitä tai marjoja
  • tuoretta minttua

Marinadi

  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl hunajaa
  • ripaus kardemummaa

Valmistusohje

Hedelmäsalaatti on helppo klassikkojälkiruoka, joka tosin joskus saattaa tuntua hieman arkiselta. Ei hätää! Tuunaa hedelmäsalaatti helpolla marinadilla uuden makuiseksi, ja tarjoile sen kanssa vaikkapa vaniljasokerilla maustettua kermaviiliä.

Paloittele appelsiinilohkot ja viipaloi omenat sekä luumut. Puolita viinirypäleet. Sekoita hedelmät kulhossa. Sekoita joukkoon sitruunamehu, hunaja sekä ripaus kardemummaa. Kääntele maut sekaisin ja tarjoile.

X