parempi pyttipannu
Pikkaisen parempi pyttipannu tehdään raakamakkaroista. Ole tarkka makkaroiden kypsennyksessä ja käsittele niitä kuin raakaa lihaa.
Reseptit

Parempi pyttipannu

Pikkaisen parempi pyttipannu tehdään raakamakkaroista. Sekaan sopivat niin varhaisperunat, naattiporkkanat kuin muutkin kesäkasvikset.
Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pyttipannu raakamakkarasta:

  • 4 hyvää kotimaista raakamakkaraa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 500 g kiinteää perunaa
  • 2 keskikokoista porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl voita tai öljyä
  • hienonnettua persiljaa

Lisäksi

  • 2-4 luomukananmunaa

Valmistusohje

1. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kypsennä makkaroita hitaasti keskiteholla noin 20 minuuttia välillä käännellen.

2. Pese perunat ja esikeitä kuorineen 10 minuuttia. Anna hetken jäähtyä. Kuori perunat, porkkanat ja sipuli. Leikkaa perunat ja porkkanat reiluiksi kuutioiksi ja ruskista samalla pannulla. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Hienonna sipulit ja kuullota makkaroiden kanssa.

3. Nostele ainekset tarjoilulautasille ja hienonna päälle tuoretta persiljaa. Tarjoa halutessasi pehmeäksi keitetyn kananmunan kanssa.

X