Parmankinkkupizza
Kevyempi parmankinkkupizza: energiaa 525 kcal/annos.
Ainekset
pohja:
- 1/6 pala hiivaa
- 2.5 dl vettä
- 5.5 dl grahamjauhoja
- 0.5 tl suolaa
- Tomaattikastike:
- 3 dl tomaattimurskaa
- 4 rkl tomaattipyreetä
- 1/2 dl tuoretta chiliä
- 1/2 sipulia
- 6 kpl valkosipulinkynsiä
- 2 tl kuivattua oreganoa
- 2 rkl oliiviöljyä
Täytteet:
- 100 g viipaloitua parmankinkkua
- 50 g kivettömiä mustia oliiveja
- 2 tuoretta tomaattia
- 100 g raejuustoa
Päälle paistamisen jälkeen:
- tuoretta rucolaa
- 4 tl oliiviöljyä
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
1. Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen, lisää jauhot ja vaivaa taikina. Anna sen nousta rauhassa ja jaa se sitten tasakokoisiksi paloiksi. Anna taikinan levätä tovi ja muotoile sitten pyöreiksi pizzapohjiksi.
2. Laita kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja aja sileäksi massaksi. Levitä kastike pizzapohjien päälle.
3. Ripottele raejuustoa tomaattikastikkeen päälle ja sen päälle kinkku, oliivit ja viipaloidut tuoreet tomaatit. Paista pizzoja 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
4. Nosta valmiiden pizzojen päälle runsas pino tuoretta rucolaa. Pirskottele lopuksi pizzoille hiukan oliiviöljyä ja rouhi päälle mustapippuria.
Resepti: Sami Garam
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous