Reseptit

Parmankinkkupizza

30.1.2013 Teksti: Emma Suominen Kuvat: Suvi Laine

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Kevyempi parmankinkkupizza: energiaa 525 kcal/annos.

Ainekset

pohja:

1/6 pala hiivaa
2.5 dl vettä
5.5 dl grahamjauhoja
0.5 tl suolaa
Tomaattikastike:
3 dl tomaattimurskaa
4 rkl tomaattipyreetä
1/2 dl tuoretta chiliä
1/2 sipulia
6 kpl valkosipulinkynsiä
2 tl kuivattua oreganoa
2 rkl oliiviöljyä

Täytteet:

100 g viipaloitua parmankinkkua
50 g kivettömiä mustia oliiveja
2 tuoretta tomaattia
100 g raejuustoa

Päälle paistamisen jälkeen:

tuoretta rucolaa
4 tl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen, lisää jauhot ja vaivaa taikina. Anna sen nousta rauhassa ja jaa se sitten tasakokoisiksi paloiksi. Anna taikinan levätä tovi ja muotoile sitten pyöreiksi pizzapohjiksi.
2. Laita kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja aja sileäksi massaksi. Levitä kastike pizzapohjien päälle.
3. Ripottele raejuustoa tomaattikastikkeen päälle ja sen päälle kinkku, oliivit ja viipaloidut tuoreet tomaatit. Paista pizzoja 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
4. Nosta valmiiden pizzojen päälle runsas pino tuoretta rucolaa. Pirskottele lopuksi pizzoille hiukan oliiviöljyä ja rouhi päälle mustapippuria.
Resepti: Sami Garam

Julkaistu aiemmin

KG-lehti

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme