Reseptit

Parmankinkkupizza

Kevyempi parmankinkkupizza: energiaa 525 kcal/annos.
Teksti: Emma Suominen Kuvat: Suvi Laine

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 1/6 pala hiivaa
  • 2.5 dl vettä
  • 5.5 dl grahamjauhoja
  • 0.5 tl suolaa
  • Tomaattikastike:
  • 3 dl tomaattimurskaa
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 1/2 dl tuoretta chiliä
  • 1/2 sipulia
  • 6 kpl valkosipulinkynsiä
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 2 rkl oliiviöljyä

Täytteet:

  • 100 g viipaloitua parmankinkkua
  • 50 g kivettömiä mustia oliiveja
  • 2 tuoretta tomaattia
  • 100 g raejuustoa

Päälle paistamisen jälkeen:

  • tuoretta rucolaa
  • 4 tl oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen, lisää jauhot ja vaivaa taikina. Anna sen nousta rauhassa ja jaa se sitten tasakokoisiksi paloiksi. Anna taikinan levätä tovi ja muotoile sitten pyöreiksi pizzapohjiksi.
2. Laita kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja aja sileäksi massaksi. Levitä kastike pizzapohjien päälle.
3. Ripottele raejuustoa tomaattikastikkeen päälle ja sen päälle kinkku, oliivit ja viipaloidut tuoreet tomaatit. Paista pizzoja 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
4. Nosta valmiiden pizzojen päälle runsas pino tuoretta rucolaa. Pirskottele lopuksi pizzoille hiukan oliiviöljyä ja rouhi päälle mustapippuria.
Resepti: Sami Garam

X