25.6.2012

Parsa-pähkinäsalaatti

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Parsa-pähkinäsalaatissa tuoreparsa tarjoillaan salaatin, viikunoiden ja pistaasipähkinöiden kanssa. Kastike tehdään pistaasiöljystä.

Ainekset

noin 20 tuoretta parsaa
1 dl suolaamattomia pistaasipähkinöitä
erilaisia salaatteja (rucolaa, jääsalaattia, vuonankaalia, mangoldinlehtiä)
4 tuoretta viikunaa

Kastike

0.5 dl pistaasi- tai muuta pähkinäöljyä
0.5 dl rypsiöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
0.5 tl hiutalesuolaa
ripaus sokeria
mustapippuria

Valmistusohje

 

Kuori parsat varoen nuppujen alapuolelta. Kuumenna pari litraa vettä kiehuvaksi, mausta suolalla. Keitä parsoja noin 10 minuuttia tai kunnes niiden varsi tuntuu kypsältä. Valuta parsat ja jaa lautasille. Leikkaa viikunat lohkoiksi. Paahda pistaasit kuivalla pannulla ja rouhi ne.

Sekoita isossa kulhossa salaattikastike. Kääntele salaatinlehdet ja viikunalohkot kastikkeessa. Annostele salaatti parsojen päälle ja tarjoa heti.

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi