Reseptit

Parsa-pähkinäsalaatti

Kevään parhaassa parsasalaatissa maistuvat myös paahdetut pähkinät sekä rapean raikkaat retiisit. Raikas sitrusvinegrette kruunaa kokonaisuuden.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Parsa-pähkinäsalaatti:

  • 2 nippua vihreää parsaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 kurkku
  • 1 nippu retiisejä
  • 2 ruukkua rapeaa salaattia
  • 200 g cashewpähkinöitä paahdettuina

Kastike:

  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 2-3 rkl sitruunamehua
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 tl sokeria
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Huuhtele parsat ja kuivaa ne. Katkaise tyvestä n. 3 cm puiseva vaalea osa pois. Paloittele parsat haarukkapaloiksi. Sekoita kulhossa parsojen joukkoon oliiviöljy ja ripaukset suolaa ja mustapippuria. Paahda parsoja parissa erässä kuumalla paistinpannulla niin, että ne saavat hieman väriä, mutta niihin jää vielä purutuntumaa. Kaada ne takaisin kulhoon.

2. Halkaise kurkku ja poista siemenet teelusikalla. Pese retiisit.Paloittele kurkku ja viipaloi retiisit. Revi salaatti.

3. Kääntele kaikki salaatin ainekset kulhossa sekaisin.

4. Sekoita kastikkeen aineksetensin keskenään ja kääntele kastikelopuksi salaatin joukkoon.

X