Reseptit

Parsa-pähkinäsalaatti

20.5.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kevään parhaassa parsasalaatissa maistuvat myös paahdetut pähkinät sekä rapean raikkaat retiisit. Raikas sitrusvinegrette kruunaa kokonaisuuden.

Ainekset

Parsa-pähkinäsalaatti:

2 nippua vihreää parsaa
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 kurkku
1 nippu retiisejä
2 ruukkua rapeaa salaattia
200 g cashewpähkinöitä paahdettuina

Kastike:

1/2 dl oliiviöljyä
2-3 rkl sitruunamehua
1 sitruunan raastettu kuori
1 tl sokeria
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Huuhtele parsat ja kuivaa ne. Katkaise tyvestä n. 3 cm puiseva vaalea osa pois. Paloittele parsat haarukkapaloiksi. Sekoita kulhossa parsojen joukkoon oliiviöljy ja ripaukset suolaa ja mustapippuria. Paahda parsoja parissa erässä kuumalla paistinpannulla niin, että ne saavat hieman väriä, mutta niihin jää vielä purutuntumaa. Kaada ne takaisin kulhoon.

2. Halkaise kurkku ja poista siemenet teelusikalla. Pese retiisit.Paloittele kurkku ja viipaloi retiisit. Revi salaatti.

3. Kääntele kaikki salaatin ainekset kulhossa sekaisin.

4. Sekoita kastikkeen aineksetensin keskenään ja kääntele kastikelopuksi salaatin joukkoon.