Parsa-pähkinäsalaatti
Kevään parhaassa parsasalaatissa maistuvat myös paahdetut pähkinät sekä rapean raikkaat retiisit. Raikas sitrusvinegrette kruunaa kokonaisuuden.
Ainekset
Parsa-pähkinäsalaatti:
- 2 nippua vihreää parsaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 kurkku
- 1 nippu retiisejä
- 2 ruukkua rapeaa salaattia
- 200 g cashewpähkinöitä paahdettuina
Kastike:
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 2-3 rkl sitruunamehua
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 tl sokeria
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Valmistusohje
1. Huuhtele parsat ja kuivaa ne. Katkaise tyvestä n. 3 cm puiseva vaalea osa pois. Paloittele parsat haarukkapaloiksi. Sekoita kulhossa parsojen joukkoon oliiviöljy ja ripaukset suolaa ja mustapippuria. Paahda parsoja parissa erässä kuumalla paistinpannulla niin, että ne saavat hieman väriä, mutta niihin jää vielä purutuntumaa. Kaada ne takaisin kulhoon.
2. Halkaise kurkku ja poista siemenet teelusikalla. Pese retiisit.Paloittele kurkku ja viipaloi retiisit. Revi salaatti.
3. Kääntele kaikki salaatin ainekset kulhossa sekaisin.
4. Sekoita kastikkeen aineksetensin keskenään ja kääntele kastikelopuksi salaatin joukkoon.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous