Parsaa Hollandaise ja kylmäsavulohta
Hollandaise-kastiketta, parsaa ja kylmäsavulohta. Näistä aineksista syntyy hienostunut ateria esimerkiksi illalliskutsuihin.
Ainekset
- 20-25 parsaa
- suolaa
- 2 tl sokeria
- 3 keltuaista
- 120 g pehmeää voita
- 2 rkl valkoviiniä tai valkoviinietikkaa
- suolaa
- valkopippuria myllystä
- 200 g kylmäsavulohta
Valmistusohje
Parsaa Hollandaise ja kylmäsavulohta reseptissä tuore parsa saa lisämakua kylmäsavulohesta ja Hollandaise-kastikkeesta.
Kuori parsat ja lyhennä ne tyvestä yhtä pitkiksi. Kypsennä suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä, 8–12 min. Kypsyyttä voi kokeilla nupun juuresta terävällä veitsellä. Valuta parsat.
Valmista seuraavaksi Hollandaise-kastike. Laita keltuaiset pyöreäpohjaiseen astiaan. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi. Keitä isossa kattilassa hieman vettä ja aseta astia höyryn päälle. Ala vatkata keltuaisia vispilällä voimakkaasti. Lisää viini. Vatkaa, kunnes keltuainen on paksua vaahtoa. Lisää voita vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Levitä kastiketta parsan tyvipäähän ja leikkaa lohisiivut päälle.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous