Reseptit

Parsaa Hollandaise ja kylmäsavulohta

23.4.2012 Teksti: Visa Nurmi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

20-25 parsaa
suolaa
2 tl sokeria
3 keltuaista
120 g pehmeää voita
2 rkl valkoviiniä tai valkoviinietikkaa
suolaa
valkopippuria myllystä
200 g kylmäsavulohta

Valmistusohje

Parsaa Hollandaise ja kylmäsavulohta reseptissä tuore parsa saa lisämakua kylmäsavulohesta ja Hollandaise-kastikkeesta.

Kuori parsat ja lyhennä ne tyvestä yhtä pitkiksi. Kypsennä suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä, 8–12 min. Kypsyyttä voi kokeilla nupun juuresta terävällä veitsellä. Valuta parsat.

Valmista seuraavaksi Hollandaise-kastike. Laita keltuaiset pyöreäpohjaiseen astiaan. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi. Keitä isossa kattilassa hieman vettä ja aseta astia höyryn päälle. Ala vatkata keltuaisia vispilällä voimakkaasti. Lisää viini. Vatkaa, kunnes keltuainen on paksua vaahtoa. Lisää voita vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Levitä kastiketta parsan tyvipäähän ja leikkaa lohisiivut päälle.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *