Parsaa ja kinkkua salaattipedillä
Parsaa ja kinkkua salaattipedillä, kiitos! Maistuu loistavasti valkoviinin kanssa.
Ainekset
- 1 nippu tuoretta parsaa
KEITTÄMISEEN:
- 1 l vettä
- 2 tl mineraalisuolaa
- 1 tl sokeria
Lisäksi:
- pari kourallista erilaisia salaatinlehtiä
- noin 100 g ilmakuivattua kinkkua
- (yrtti)öljyä
- balsamiviinietikkaa
Valmistusohje
Parsa ja ilmakuivattu kinkku saavat tässä reseptissä seurakseen kourallisen erilaisia salaatinlehtiä sekä lorauksen öljyä ja balsamiviinietikkaa.
Kuori parsat ohuelti ja leikkaa terävällä veitsellä tyvipäästä pieni pala pois. Kiehauta vesi, mineraalisuola sekä sokeri laakeassa kattilassa ja lisää parsat. Keitä parsoja 5–7 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla tai haarukalla. Parsat maistuvat parhailta, kun ne ovat napakoita. Nosta parsat valumaan talouspaperin tai pyyhkeen päälle.
Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet. Levitä lehdet lautasille ja nosta parsat päälle. Tee kinkkuviipaleista ruusukkeita ja aseta ne koristeeksi. Valuta päälle (yrtti)öljyä ja balsamiviinietikkaa.
Tarjoa parsan kanssa valkoviiniä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous