Reseptit

Parsaa ja kinkkua salaattipedillä

Parsaa ja kinkkua salaattipedillä, kiitos! Maistuu loistavasti valkoviinin kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Tämä vihersalaatti on klassinen kevätaterian alkupala.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 nippu tuoretta parsaa

KEITTÄMISEEN:

  • 1 l vettä
  • 2 tl mineraalisuolaa
  • 1 tl sokeria

Lisäksi:

  • pari kourallista erilaisia salaatinlehtiä
  • noin 100 g ilmakuivattua kinkkua
  • (yrtti)öljyä
  • balsamiviinietikkaa

Valmistusohje

Parsa ja ilmakuivattu kinkku saavat tässä reseptissä seurakseen kourallisen erilaisia salaatinlehtiä sekä lorauksen öljyä ja balsamiviinietikkaa.

Kuori parsat ohuelti ja leikkaa terävällä veitsellä tyvipäästä pieni pala pois. Kiehauta vesi, mineraalisuola sekä sokeri laakeassa kattilassa ja lisää parsat. Keitä parsoja 5–7 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla tai haarukalla. Parsat maistuvat parhailta, kun ne ovat napakoita. Nosta parsat valumaan talouspaperin tai pyyhkeen päälle.

Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet. Levitä lehdet lautasille ja nosta parsat päälle. Tee kinkkuviipaleista ruusukkeita ja aseta ne koristeeksi. Valuta päälle (yrtti)öljyä ja balsamiviinietikkaa.

Tarjoa parsan kanssa valkoviiniä.

X