pastaa, lihapullia ja tomaattikastiketta
Reseptit

Pastaa, lihapullia ja tomaattikastiketta

Paras tomaattikastike syntyy laadukkaista tölkkitomaateista. Tarjoa kastike itse tehtyjen lihapullien kanssa. Ne voi kypsentää kastikkeessa raakoina tai ruskistaa pannulla ennen kastikkeeseen lisäämistä.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • pussi (400 g) tuoretagliatellea

lihapullat:

  • 500 g jauhelihaa
  • 1 muna
  • 1 dl silputtua persiljaa
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria

Tomaattikastike:

  • 2 prk säilyketomaatteja
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 silputtu sipuli
  • 0.5 tl chilihiutaleita
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • suolaa
  • pippuria
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

Kaikki rakastavat pastaa maukkaiden lihapullien ja itse tehdyn tomaattikastikkeen kanssa. Tee tupla-annos lihapullia ja kastiketta, ja pakasta ylimääräiset arki-illan iloksi.

● Tee ensin kastike. Kuullota silputtu sipuli ja valkosipulinkynnet öljyssä.
● Lisää chilihiutaleet ja pyree, kuumenna. Kaada kattilaan tomaatit ja valkoviini. Murenna sekaan liemikuutio. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja sokerilla. Anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia.
● Sekoita lihapullataikina ja muotoile taikinasta noin 12 pullaa kostutetuin käsin. Paista pullat öljyssä pinnaltaan ruskeiksi, mutta jätä pullat sisältä raaoiksi. Siirrä lihapullat
jälkikypsymään hiljalleen poreilevaan tomaattikastikkeeseen.
● Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lusikoi päälle kastiketta ja lihapullia. Pyöräytä mausteeksi mustapippuria.

X