Reseptit

Perhosmokkapalat

27.2.2014 Teksti: Mari Harjula Kuvat: Hanna Immonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

30

Arvostelu

Ainekset

3 munaa
3 dl sokeria
200 g voita tai margariinia sulatettuna
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja

kuorrutus:

50 g voita tai margariinia
4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
4 rkl vahvaa kahvia

pinnalle:

koristerakeita tai strösseleitä

Valmistusohje

Söpöäkin söpömmät perhosleivokset on valmistettu vaaleiden mokkapalojen tapaan. Mokkapalojen muotoa ja koristelua vaihtamalla voit valmistaa eri juhliin teemaan sopivat leivonnaiset, jotka varmasti katoavat hetkessä parempiin suihin.

1. Sulata rasva ja jätä se hetkeksi jäähtymään. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voi-sokerivaahtoon muutamassa erässä vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi sulatettu rasva ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna levyn jäähtyä.
4. Ota jäähtyneestä mokkapalalevystä muotilla esimerkiksi perhosen muotoisia paloja ja peitä ne kelmulla, etteivät ne kuivu reunoista.
5. Valmista kuorrutus. Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä kuorrutusta mokkapalojen päälle lusikan avulla ja ripottele pinnalle koristerakeita ja strösseleitä. Kuorrutus jähmettyy melko nopeasti, joten levitä sitä aina muutamalle leivokselle kerrallaan ja koristele ne saman tien.
Vinkki: Voit valmistaa samalla ohjeella myös tummia mokkapaloja korvaamalla perunajauhot kaakaojauheella (1–2 rkl).

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi