Reseptit

Perinteiset piparkakut

Piparkakkujen mausteinen tuoksu tuo kotiin aidon joulun tunnelman.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Jorma Marstio

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1.5 dl siirappia
  • 2.5 dl sokeria
  • 250 g voita tai margariinia
  • 1 rkl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl pomeranssinkuorta
  • 2 kananmunaa
  • 10 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl soodaa

Valmistusohje

 

Tee piparkakkutaikina näin:

Pane siirappi, sokeri, rasva ja mausteet kattilaan ja kiehauta ne.

Anna seoksen vähän jäähtyä ja vatkaa se kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu sooda. Anna taikinan kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään. Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi ja ota siitä piparkakkumuotilla erimallisia piparkakkuja.

Paista 175 asteessa 5–8 minuuttia, kunnes piparkakut ovat kauniin ruskeita. Voit koristella piparkakut tomusokerivesikuorrutuksella. Lisää tomusokerin joukkoon sen verran kylmää vettä, että saat notkean tahnan. Pane tahna muovipussiin, leikkaa pussin kulmaan reikä ja pursota tahnaa piparkakkujen koristeeksi.

X