Perulainen ceviche
Perulainen ceviche kypsennetään kirpsakan sitruunamehun avulla. Ihanan raikasta kalaruokaa säväyttävät chili ja tuoreet yrtit.
Ainekset
Perulainen ceviche:
- 500 g silakka- tai siikafileetä
- 5 sitruunan mehu
- 1 tl sitruunan raastettua kuorta
- 1 varsi varsiselleriä
- 1 tl mustapippuria
- 2 tl suolaa
- 1 dl persiljaa
- 1 punainen paprika
- 1 chili
Valmistusohje
Perulainen ceviche tehdään näin:
1. Sitruunan mehu kypsentää kalan hedelmähapoilla. Perkaa kalat fileiksi ja leikkaa haarukkapaloiksi. Lado laakealle vadille. Puserra sitruunoista mehu ja raasta joukkoon pestyn sitruunan kuorta. Mausta liemi suolalla ja mustapippurilla. Kaada kalapaloille. Silppua vuokaan tuoretta varsi- tai lehtiselleriä, chiliä ja paprikaa. Anna marinoitua yön yli kylmässä.
2. Tarjoa ceviche esimeriksi uusien miniporkkanoiden kanssa, joita voi maustaa yrttiöljyllä ja suolalla.
Katso myös: Perulainen siikaceviche
Katso myös Kotiliesi.fi: Ceviche
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous