Reseptit

Perulainen ceviche

Perulainen ceviche kypsennetään kirpsakan sitruunamehun avulla. Ihanan raikasta kalaruokaa säväyttävät chili ja tuoreet yrtit.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Perulainen ceviche:

  • 500 g silakka- tai siikafileetä
  • 5 sitruunan mehu
  • 1 tl sitruunan raastettua kuorta
  • 1 varsi varsiselleriä
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl persiljaa
  • 1 punainen paprika
  • 1 chili

Valmistusohje

Perulainen ceviche tehdään näin:

1. Sitruunan mehu kypsentää kalan hedelmähapoilla. Perkaa kalat fi­leiksi ja leikkaa haarukkapaloiksi. Lado laakealle vadille. Puserra sit­ruunoista mehu ja raasta joukkoon pestyn sitruunan kuorta. Mausta lie­mi suolalla ja mustapippurilla. Kaada kalapaloille. Silppua vuokaan tuo­retta varsi-­ tai lehtiselleriä, chiliä ja paprikaa. Anna marinoitua yön yli kylmässä.

2. Tarjoa ceviche esimeriksi uusien minipork­kanoiden kanssa, joita voi maustaa yrttiöljyllä ja suolalla.

Katso myös: Perulainen siikaceviche

Katso myös Kotiliesi.fi: Ceviche

X