Reseptit

Perunainen feta-pinaattipiirakka

Peruna antaa kasvispiirakkaan ihanaa mehevyyttä. Kokeile kikkaa esimerkiksi tällä feta-pinaattipiirakan ohjeella!

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 2 keitettyä perunaa
  • 100 g voita tai margariinia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ dl Kylmää vettä

täyte:

  • 3 kevätsipulia
  • 200 g fetajuustoa
  • 150 g kiehautettuja pinaatinlehtiä tai sulatettua ja valutettua pakastepinaattia
  • 2 ½ dl maustettua ruokakermaa (kolme juustoa)
  • 3 munaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Näin valmistat feta-pinaattipiirakan

  1. Kuori ja raasta kylmät perunat hienoksi raasteeksi.
  2. Sekoita pehmeä rasva raasteen joukkoon. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Nypi jauhot rasva-perunaseoksen joukkoon. Lisää kylmä vesi ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi.
  3. Kauli tai taputtele taikina ohueksi levyksi piirasvuoan pohjaan ja reunoille.
  4. Hienonna kevätsipulit. Kuutioi tai murenna fetajuusto. Sekoita kevätsipulit, fetajuusto ja pinaatti keskenään. Levitä ne pohjan päälle vuokaan.
  5. Sekoita ruokakerma ja munat keskenään. Mausta seos maun mukaan rouhitulla mustapippurilla ja kaada se muiden täyteaineiden päälle vuokaan.
  6. Paista feta-pinaattipiirakkaa 175 asteen uuninlämmössä noin 45 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja täyte keskeltäkin hyytynyt.
X