Perunainen feta-pinaattipiirakka
Peruna antaa kasvispiirakkaan ihanaa mehevyyttä. Kokeile kikkaa esimerkiksi tällä feta-pinaattipiirakan ohjeella!
Ainekset
Taikina:
- 2 keitettyä perunaa
- 100 g voita tai margariinia
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ dl Kylmää vettä
täyte:
- 3 kevätsipulia
- 200 g fetajuustoa
- 150 g kiehautettuja pinaatinlehtiä tai sulatettua ja valutettua pakastepinaattia
- 2 ½ dl maustettua ruokakermaa (kolme juustoa)
- 3 munaa
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Näin valmistat feta-pinaattipiirakan
- Kuori ja raasta kylmät perunat hienoksi raasteeksi.
- Sekoita pehmeä rasva raasteen joukkoon. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Nypi jauhot rasva-perunaseoksen joukkoon. Lisää kylmä vesi ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi.
- Kauli tai taputtele taikina ohueksi levyksi piirasvuoan pohjaan ja reunoille.
- Hienonna kevätsipulit. Kuutioi tai murenna fetajuusto. Sekoita kevätsipulit, fetajuusto ja pinaatti keskenään. Levitä ne pohjan päälle vuokaan.
- Sekoita ruokakerma ja munat keskenään. Mausta seos maun mukaan rouhitulla mustapippurilla ja kaada se muiden täyteaineiden päälle vuokaan.
- Paista feta-pinaattipiirakkaa 175 asteen uuninlämmössä noin 45 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja täyte keskeltäkin hyytynyt.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous