Perunapizza
Nerokas perunasta tehty pohja on nopea apu äkilliseen pizzanhimoon.
Ainekset
Perunapizza:
- 6 isoa yleisperunaa esim. Colomba
- 1 rkl ruokaöljyä
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 3 dl tomaattikastiketta
- 2 palloa (125 g/200 g) puhvelinmaitomozzarellaa
- 70 g savuporoleikkeleitä
- 1 dl mustia kivettömiä oliiveja
- tuoretta basilikaa revittynä
Valmistusohje
1. Pese perunat ja leikkaa ne veitsellä ohuiksi viipaleiksi.
2. Lado perunaviipaleet leivinpaperilla peitetylle pellille limittäin pizzapohjaksi. Sudi tai suihkuta öljyä spraypullosta peruna viipaleiden päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Paista perunapizzapohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes pohja on saanut hiukan väriä.
4. Revi mozzarellat paloiksi. Ota esipaistettu pizzapohja uunista ja levitä päälle tomaattikastike ja puolet juustosta. Nosta uunin lämpötila 250 asteeseen. Paista pizzaa vielä noin 10 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja saanut hiukan väriä. Lisää valmiin pizzan päälle loput mozzarellasta, poroleikkeet, oliivit ja basilikanlehdet.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous