Reseptit

Perunapizza

Nerokas perunasta tehty pohja on nopea apu äkilliseen pizzanhimoon.

Teksti:
Sanna Mansikkamäki
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Perunapizza:

  • 6 isoa yleisperunaa esim. Colomba
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 3 dl tomaattikastiketta
  • 2 palloa (125 g/200 g) puhvelinmaitomozzarellaa
  • 70 g savuporoleikkeleitä
  • 1 dl mustia kivettömiä oliiveja
  • tuoretta basilikaa revittynä

Valmistusohje

1. Pese perunat ja leikkaa ne veit­sellä ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado perunaviipaleet leivinpa­perilla peitetylle pellille limit­täin pizzapohjaksi. Sudi tai suih­kuta öljyä spraypullosta peruna­ viipaleiden päälle. Mausta suo­lalla ja pippurilla.

3. Paista perunapizzapohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes pohja on saanut hiukan väriä.

4. Revi mozzarellat paloiksi. Ota esipaistettu pizzapohja uunista ja levitä päälle tomaattikastike ja puolet juustosta. Nosta uunin lämpötila 250 asteeseen. Paista pizzaa vielä noin 10 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja saa­nut hiukan väriä. Lisää valmiin pizzan päälle loput mozzarellas­ta, poroleikkeet, oliivit ja basili­kanlehdet.

X