Reseptit

Perunavatruskat

Vatruska on perinteinen karjalainen piiras.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 10 (noin 750 g) perunaa
  • 2 munaa
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl sulatettua voita tai margariinia tai juoksevaa margariinia

täyte:

  • 2 dl keitettyä puuroriisiä
  • 4 keitettyä munaa

voiteluun:

  • sulatettua voita tai margariinia tai juoksevaa margariinia

Valmistusohje

Keitä, kuori ja soseuta perunat. Sekoita soseen joukkoon munat, mineraalisuola, vehnäjauhot ja rasva. Anna seoksen jäähtyä.

Sekoita riisin joukkoon kuoritut, hienonnetut munat.

Leivo taikinasta tanko ja jaa se 20 osaan. Taputtele palat jauhotetulla alustalla pyöreiksi levyiksi, joiden halkaisija on noin 15 cm. Jaa täyte levyjen päälle ja taita ne puolikuun muotoon. Ummista reunat hyvin esimerkiksi haarukalla painelemalla.

Nosta vatruskat leivinpaperin päälle pellille ja paista 250 asteen uuninlämmössä 15–20 minuuttia. Voitele paistamisen jälkeen rasvalla.

Vinkki:

Vatruskoiden täytteeseen voi lisätä pari desilitraa paistettua sieni-sipuliseosta. Uutta makua antavat murennettu fetajuusto, kiehautettu pinaatti, hienonnettu persilja ja paloitellut oliivit.

X