Reseptit

Pestomunakas

Munakas kypsyy meheväksi, kun munakasseoksen kaataa pannulle ja vetelee sitä reunoilta keskustaan päin muutamia kertoja.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

1

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 munaa
  • 1.5 rkl itse tehtyä pestoa
  • ripaus suolaa
  • puolikas punasipuli
  • 2 viipaletta vuohenjuustoa tai 50 g juustoraastetta
  • 1 rkl öljyä
  • mustapippuria

Valmistusohje

Leikkaa punasipuli renkaiksi, kuullota ne pienellä pannulla tilkassa öljyä ja nosta pois. Sekoita munien rakenne rikki, lisää pesto ja 1 rkl vettä. Mausta ripauksella suolaa. Kaada munakasseos pannulle ja vetele seosta reunoilta keskustaan päin muutamia kertoja. Näin munakas kypsyy meheväksi. Kun seos on miltei hyytynyt, lisää pinnalle sipulit ja juustoviipaleet tai -raaste. Rouhi päälle mustapippuria. Käännä pestomunakas puolikuun muotoiseksi ja valuta varoen lautaselle.

X