Reseptit

Pienet mansikkacharlottat kevään juhliin

Pienet mansikka­charlottat voi valmistaa jääkaappiin jo edellisenä päivänä. Voit halutessasi myös tehdä yhden ison charlottan. Nappaa tästä Teresa Välimäen herkullinen resepti.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • n. 1,5 l tuoreita mansikoita
  • 5 liivatelehteä
  • 3 dl kuohukermaa
  • 400 g kerma- tai jogurttirahkaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 150 g suklaakeksejä
  • 50 g voita sulatettuna

koristeluun:

  • 4-6 pientä valmista marenkia

Valmistusohje

 

1. Leikkaa puhdistetut mansikat ohuiksi viipaleiksi. Vuoraa pienet jälkiruokakulhot (n. 1,5 dl) ensin tuorekelmulla ja sitten mansikkaviipaleilla niin, että mansikoita tulee vieriviereen.

2. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita rahkan joukkoon sokeri ja vaniljasokeri sekä jäljelle jääneet mansikkaviipaleet. Kääntele joukkoon myös kermavaahto. Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen pehmeät puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen.

3. Rouhi suklaakeksit hienoksi veitsellä ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Kaada kerma-rahkaseos jälkiruokakulhoihin mansikkaviipaleiden päälle. Lusikoi pinnoille tasainen kerros keksiseosta. Peitä kulhot kelmulla ja nosta ne jääkaappiin hyytymään vähintään 3–4 tunniksi.

4. Irrota charlottat kelmun avulla kulhoista ja kumoa ne tarjottimelle tai lautasille. Murenna pinnalle marenkia ja tarjoile heti.

X