Pienet mansikkacharlottat kevään juhliin
Pienet mansikkacharlottat voi valmistaa jääkaappiin jo edellisenä päivänä. Voit halutessasi myös tehdä yhden ison charlottan. Nappaa tästä Teresa Välimäen herkullinen resepti.
Ainekset
- n. 1,5 l tuoreita mansikoita
- 5 liivatelehteä
- 3 dl kuohukermaa
- 400 g kerma- tai jogurttirahkaa
- 1.5 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1/2 sitruunan mehu
- 150 g suklaakeksejä
- 50 g voita sulatettuna
koristeluun:
- 4-6 pientä valmista marenkia
Valmistusohje
1. Leikkaa puhdistetut mansikat ohuiksi viipaleiksi. Vuoraa pienet jälkiruokakulhot (n. 1,5 dl) ensin tuorekelmulla ja sitten mansikkaviipaleilla niin, että mansikoita tulee vieriviereen.
2. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita rahkan joukkoon sokeri ja vaniljasokeri sekä jäljelle jääneet mansikkaviipaleet. Kääntele joukkoon myös kermavaahto. Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen pehmeät puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen.
3. Rouhi suklaakeksit hienoksi veitsellä ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Kaada kerma-rahkaseos jälkiruokakulhoihin mansikkaviipaleiden päälle. Lusikoi pinnoille tasainen kerros keksiseosta. Peitä kulhot kelmulla ja nosta ne jääkaappiin hyytymään vähintään 3–4 tunniksi.
4. Irrota charlottat kelmun avulla kulhoista ja kumoa ne tarjottimelle tai lautasille. Murenna pinnalle marenkia ja tarjoile heti.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous