Reseptit

Pienet parsapaistokset

Pienet parsapaistokset saavat väriä erivärisistä paprikoista, kirsikkatomaateista ja tuoreesta basilikasta.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 pientä eriväristä paprikaa
  • 1 tlk (330 / 185 g) vihreää säilykeparsaa
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 2-3 kevätsipulia
  • 0,5 ruukullista basilikaa
  • ripaus mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 3 munaa
  • 2.5 dl maustettua 3 juustoa -ruokakermaa
  • 1 pkt (6 kpl) voitaikinalevyjä

Valmistusohje

 

Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet ja kuutioi paprikanpuolikkaat. Valuta ja paloittele parsat. Huuhdo kirsikkatomaatit. Jos tomaatit ovat kovin suuria, voit halkaista ne. Hienonna kevätsipulit ja basilika.

Sekoita kaikki kasvikset keskenään kulhossa ja mausta ne maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla. Lisää munat sekä juustolla maustettu ruokakerma muiden täyteaineiden joukkoon ja sekoita varovasti.

Leikkaa sulaneet voitaikinalevyt kahtia ja kauli ne jauhotetulla alustalla hieman ohuemmiksi ja suuremmiksi levyiksi. Vuoraa pienet voidellut uunivuoat voitaikinalevyillä. Taikinan kulmat saavat jäädä roikkumaan vuoan reunojen yli. Jaa täyte vuokiin.

Kypsennä paistoksia 200 asteen uuninlämmössä 20–25 minuuttia tai kunnes taikina on kypsynyt ja täyte keskeltäkin hyytynyt.

X