Pienet prosciutto-rucolapizzat
Tästä ei pizza parane: Ilmakuivattu kinkku ja rucola saavat makuparikseen punasipulia ja mozzarellaa.
Ainekset
- 2 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 0.5 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl oliiviöljyä
täyte:
- 3 punasipulia
- 4 valkosipulin kynttä ohuina viipaleina
- 2 rkl oliiviöljyä
- 250 g Mozzarella di Bufalaa
- suolaa
- pippuria myllystä
- 5 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
- kourallinen villirucolaa
Valmistusohje
Pizzapohja:
Sekoita haalean veden joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja öljy. Vaivaa tasaiseksi ja anna nousta kaksinkertaiseksi. Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Kaaviloi taikina ja ota siitä pyöreällä muotilla pizzapohjia ja nosta kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Täyte:
Kuori ja puolita punasipulit. Leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa valkosipulinkynnet myös ohuiksi viipaleiksi. Kuullota sipuleita öljyssä, kunnes ne vähän pehmenevät. Leikkaa mozzarella ohuiksi viipaleiksi ja paloittele kinkku isohkoiksi paloiksi.
Jaa pizzapohjille sipuliseos ja paista niitä uunissa 5 minuuttia.
Ota uunista ja jaa pizzoille mozzarella ja jauha päälle vähän suolaa ja pippuria. Jatka paistamista noin 4 minuuttia tai kunnes juusto sulaa ja pohjat ovat saaneet kauniin värin. Nosta pizzat uunista ja jaa niille kinkku ja rucola.
Tarjoa heti.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous