Pikkukaloja ja sitruunakastiketta
Raikas sitruunakastike sopii silakoille tai muikuille.
Ainekset
- 800 g perattuja silakoita tai muikkuja
- 1 dl vehnäjauhoja
- suolaa, pippuria
- tuoretta timjamia
Kastike
- 3 keltuaista
- 1 sitruunan mehu
- 2 rkl voita
- 1.5 dl kalalientä
- suolaa
- tuoretta timjamia
Valmistusohje
1. Vatkaa keltuaisten rakenne kevyesti rikki. Lisää sitruunamehu tipoittain samalla vatkaten. Kiehauta kalaliemi ja voi. Lisää munaseokseen. Hauduta kastiketta hetki, mutta älä päästä kiehumaan. Mausta suolalla ja timjaminlehdillä.
2. Kääntele kalat vehnäjauho-mausteseoksessa. Paista kalat paistinpannulla öljy-voiseoksessa. Nosta kalat lautasille ja lusikoi päälle kastiketta.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous