Reseptit

Pikkukaloja ja sitruunakastiketta

Raikas sitruunakastike sopii silakoille tai muikuille.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 800 g perattuja silakoita tai muikkuja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • suolaa, pippuria
  • tuoretta timjamia

Kastike

  • 3 keltuaista
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 rkl voita
  • 1.5 dl kalalientä
  • suolaa
  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Vatkaa keltuaisten rakenne kevyesti rikki. Lisää sitruunamehu tipoittain samalla vatkaten. Kiehauta kalaliemi ja voi. Lisää munaseokseen. Hauduta kastiketta hetki, mutta älä päästä kiehumaan. Mausta suolalla ja timjaminlehdillä.

2. Kääntele kalat vehnäjauho-mausteseoksessa. Paista kalat paistinpannulla öljy-voiseoksessa. Nosta kalat lautasille ja lusikoi päälle kastiketta.

X