Reseptit

Pikkupizzat

Pikkupizzat tehdään pikapikaa kaupan valmiista pizzataikinasta. Paras lopputulos syntyy pizzauunissa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pikkupizzat

  • 2 palloa valmista pizzataikinaa kaupan pakastealtaasta
  • 3 rkl njudaa (salamitahnaa)
  • 1 nippu (10 tankoa) vihreää parsaa
  • 12 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 pkt (200 g) minimozzarellaa
  • 1/2 ruukkua tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Pikkupizzat tehdään helposti näin:

1. Sulata pizzataikinat pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Kuumenna pizzauuni.

3. Huuhtele parsat ja kuivaa ne. Poista tyvestä noin 2 cm pituinen puiseva pala ja paloittele parsat noin 3 cm pitkiksi pätkiksi.

4. Puolita taikinapallot ja painele puolikkaat jauhojen avulla pyöreiksi ohuiksi pizzapohjiksi. Varmista, että pohjat irtoavat hyvin pöydältä.

5. Levitä pohjille njuda. Lisää parsapalat, aurinkokuivatut tomaatit ja kaprikset. Lisää lopuksi minimozzarellat.

6. Liu’uta pizzat pizzalapiolle ja tuuppaa pikkupizzat uuniin (2 kerrallaan).

7. Paista 400-450-asteisessa pizzauunissa noin 1 minuutti. Käännä pizzoja noin 20 sekunnin välein (ota pizza lapiolle ja käännä reunasta varovasti käsin tai pihdeillä, tai käännä pizzauuniin tarkoitetun pizzankääntimen avulla).

8. Anna hieman jäähtyä ja nauti pikkupizzat!

Katso myös: Lohi-pikapizzat

Katso myös Kotiliesi.fi: Vihreät ja vegaaniset pikapizzat

X