Pinaatti-halloumijuustosalaatti ja seesamivinaigrette
Pinaatti-halloumijuustosalaatti vie kielen! Rapeat suolapähkinä- ja kurpitsansiemensattumat tekevät salaatista ihanan. Seesaminsiemenöljystä sekoitettu kastike maustaa salaatin luonteikkaaksi, ja kastike sopii täydellisesti paistetun halloumin pariksi.
Ainekset
Pinaatti-halloumijuustosalaatti:
- noin 1 l pinaattia
- 1 hapan omena
- 200 g halloumijuustoa
- 1 rkl öljyä
- 1 dl suolapähkinöitä
- 1/2 dl kurpitsansiemeniä
Seesamivinaigrette:
- 3 rkl seesamiöljyä
- 2 rkl viinietikkaa
- 2 rkl hunajaa
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
1. Huuhtele pinaatinlehdet lävikössä ja kuivaa talouspaperilla taputtelemalla.
2. Pese ja halkaise omena, poista siemenkota ja leikkaa omena ohuiksi lohkoiksi. Hienonna minttu.
3. Viipaloi halloumijuusto ja paista kuumalla pannulla öljytilkassa, kunnes viipaleet ovat kauniin ruskeita. Sekoita ainekset salaattivadille.
4. Sekoita vinaigretten ainekset keskenään ja kaada salaatin joukkoon.
Kommentit
Ohjeessa mainitaan minttu, mutta ainesosalistalla ei. Miten paljon siitä pitäisi olla?
Kommentit
Ohjeessa mainitaan minttu, mutta ainesosalistalla ei. Miten paljon siitä pitäisi olla?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous