Reseptit

Piparkakku-suklaatahna

15.12.2017 Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: PAULA KUKKONEN/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Koukuttavan ihana, piparkakkumausteella maustettu tahna maistuu ja tuntuu suussa suklaiselta piparitaikinalta.

Ainekset

200 g hasselpähkinöitä
200 g maitosuklaata
1/2 dl rypsiöljyä
1 tl piparkakkumaustetta
1/2 dl tomusokeria
1/4 tl suolaa

Valmistusohje

1. Levitä hasselpähkinät leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda pähkinöitä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pähkinöiden kuori on tummunut hieman. Kaada pähkinät puhtaan leivinliinan päälle ja hiero liinan avulla kuumista pähkinöistä kuoret pois. Kaada pähkinät monitoimikoneen kulhoon ja hienonna jauheeksi.

2. Sulata maitosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Mittaa monitoimikoneen kulhoon hasselpähkinäjauheen joukkoon sulatettu suklaa, rypsiöljy, piparkakkumauste, tomusokeri ja suola. Pyöräytä aineet monitoimikoneessa sileäksi tahnaksi.

3. Tahna säilyy huoneenlämmössä viisi päivää, jääkaapissa kuukauden.