Reseptit

Porkkana-omenakakku

Porkkana-omenakakku tuo juhlaa ruokapöytään. Sopii loistavasti esimerkiksi syyskesteihin.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Porkkana-omenakakku

  • 3 keskikokoista porkkanaa
  • 3 1/2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 munaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 1 1/2 dl rypsiöljyä
  • 2 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl omenasosetta

Kuorrutus

  • 200 g tuorejuustoa
  • 2–3 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 50 g) (sulatettua voita

Valmistusohje

Porkkana-omenakakku leivotaan näin:

1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (ø n. 25 cm). Peitä vuoan pohja leivinpaperipalalla.

2. Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoimmalla terällä. Sekoita kulhossa mausteet ja leivinjauhe jauhoihin.

3. Paahda auringonkukansiemenet kevyesti kuivalla pannulla. Rouhi siemenet. Riko kananamunat yksitellen toiseen kulhoon, mittaa joukkoon sokeri. Vatkaa munat ja sokerit keskenään. Lisää kuivat aineet, porkkanaraaste, öljy ja siemenet. Kääntele taikinaan viimeiseksi omenasose.

4. Kypsennä kakkua 175-asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on keskeltä tikulla koetettaessa kypsä. Anna kakun  jäähtyä.

5. Sulata voi. Vatkaa sillä aikaa tuorejuustoon sokerit. Lisää tuorejuusto-sokeriseokseen sulatettu voi. Levitä kuorrutus kakulle. Koristele porkkana-omenakakku esimerkiksi syksyn marjoilla, hienolla porkkanaraasteella ja auringonkukansiemenillä.

Katso myös: Porkkanakääretorttu

Katso myös Kotiliesi.fi: Kahvikakku – makumuisto mummolasta

X