Porkkana-omenakakku
Porkkana-omenakakku tuo juhlaa ruokapöytään. Sopii loistavasti esimerkiksi syyskesteihin.
Ainekset
Porkkana-omenakakku
- 3 keskikokoista porkkanaa
- 3 1/2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 munaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 1 1/2 dl rypsiöljyä
- 2 dl auringonkukansiemeniä
- 1 dl omenasosetta
Kuorrutus
- 200 g tuorejuustoa
- 2–3 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 50 g) (sulatettua voita
Valmistusohje
Porkkana-omenakakku leivotaan näin:
1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (ø n. 25 cm). Peitä vuoan pohja leivinpaperipalalla.
2. Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoimmalla terällä. Sekoita kulhossa mausteet ja leivinjauhe jauhoihin.
3. Paahda auringonkukansiemenet kevyesti kuivalla pannulla. Rouhi siemenet. Riko kananamunat yksitellen toiseen kulhoon, mittaa joukkoon sokeri. Vatkaa munat ja sokerit keskenään. Lisää kuivat aineet, porkkanaraaste, öljy ja siemenet. Kääntele taikinaan viimeiseksi omenasose.
4. Kypsennä kakkua 175-asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on keskeltä tikulla koetettaessa kypsä. Anna kakun jäähtyä.
5. Sulata voi. Vatkaa sillä aikaa tuorejuustoon sokerit. Lisää tuorejuusto-sokeriseokseen sulatettu voi. Levitä kuorrutus kakulle. Koristele porkkana-omenakakku esimerkiksi syksyn marjoilla, hienolla porkkanaraasteella ja auringonkukansiemenillä.
Katso myös: Porkkanakääretorttu
Katso myös Kotiliesi.fi: Kahvikakku – makumuisto mummolasta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous