Reseptit

Porkkanakääretorttu

Klassisen porkkanakakun maut nyt kääretortun muodossa. Täytettä ja kuorrutusta pitää olla paljon, koska ne yhdessä porkkanaraasteen kanssa ovat tortun mehevyyden salaisuus.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos
Klassisen porkkanakakun maut nyt kääretortun muodossa. Täytettä ja kuorrutusta pitää olla paljon, koska ne yhdessä porkkanaraasteen kanssa ovat tortun mehevyyden salaisuus.

Ainekset

Taikina:

  • 4 kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl inkivääriä
  • 2 tl kanelia
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 5 dl porkkanaraastetta

Täyte ja kuorrutus:

  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 75 g pehmeää voita
  • 7 1/2 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Koristeluun:

  • keltaisia ja/tai oransseja nonparelleja
  • tuoretta minttua
  • suklaamakeisia

Valmistusohje

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää öljy ja ripaus suolaa. Sekoita kuivat aineet kes­kenään ja lisää ne taikinaan. Lisää lopuksi porkkanaraaste varovasti käännellen. Kaada taikina leivin­ paperilla peitetylle uunipannulle ja paista 180-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

2. Kumoa taikinalevy pöydällä olevalle leivinpaperille, jonka päälle olet ripotellut sokeria. Jääh­dytä levy ja irrota päällimmäinen leivinpaperi levyn pohjasta.

3. Sekoita täytteen ainekset kulhossa tasaiseksi seokseksi. Levitä noin puolet täytteestä levyn pinnalle ja kääri levy napakaksi rullaksi leivinpaperin avulla. Nos­ta rulla jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi.

4. Poista kääretorttu paperista ja leikkaa päät tasaisiksi. Nosta tort­tu vadille. Levitä loput täytteestä tortun pinnalle. Koristele non­parelleilla, mintulla ja pääsiäis­karkeilla.

X