porkkanakääretorttu
Kääretorttuko muka tylsä leivonnainen? Höpsis! Täytteitä ja mausteita vaihtamalla kääretorttu taipuu raikkaan marjaisaksi, syntisen suklaiseksi tai makean marenkiseksi. Uskoisitko, että kääretorttu voi maistua myös porkkanakakulta?
Reseptit

Porkkanakääretorttu

Klassisen porkkanakakun maut nyt kääretortun muodossa. Täytettä ja kuorrutusta pitää olla paljon, koska ne yhdessä porkkanaraasteen kanssa ovat tortun mehevyyden salaisuus.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 4 kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl inkivääriä
  • 2 tl kanelia
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 5 dl porkkanaraastetta

Täyte ja kuorrutus:

  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 75 g pehmeää voita
  • 7 1/2 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Koristeluun:

  • keltaisia ja/tai oransseja nonparelleja
  • tuoretta minttua
  • suklaamakeisia

Valmistusohje

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää öljy ja ripaus suolaa. Sekoita kuivat aineet kes­kenään ja lisää ne taikinaan. Lisää lopuksi porkkanaraaste varovasti käännellen. Kaada taikina leivin­ paperilla peitetylle uunipannulle ja paista 180-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

2. Kumoa taikinalevy pöydällä olevalle leivinpaperille, jonka päälle olet ripotellut sokeria. Jääh­dytä levy ja irrota päällimmäinen leivinpaperi levyn pohjasta.

3. Sekoita täytteen ainekset kulhossa tasaiseksi seokseksi. Levitä noin puolet täytteestä levyn pinnalle ja kääri levy napakaksi rullaksi leivinpaperin avulla. Nos­ta rulla jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi.

4. Poista kääretorttu paperista ja leikkaa päät tasaisiksi. Nosta tort­tu vadille. Levitä loput täytteestä tortun pinnalle. Koristele non­parelleilla, mintulla ja pääsiäis­karkeilla.

X