Mehevä porkkanakakku
Porkkanakakku on iki-ihana klassikko. Porkkana tuo kakkuun ihana mehevyyden ja makeutta. Tuorejuustokuorrutus viimeistelee kakun. Nappaa tästä paras porkkanakakun resepti.
Ainekset
Porkkanakakku
- 2 munaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl porkkanaraastetta
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl vanilijasokeria
- 1 tai kanelia
kuorrutus:
- 50 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl tomusokeria
- 1 tl vanilijasokeria
- 50 g voita
- mantelirouhetta
Valmistusohje
Porkkanakakku valmistuu Hahkialan kartanon ohjeella helposti näin:
- Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Kuori ja raasta porkkanat. Lisää porkkanaraaste munasokerivaahtoon.
- Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Lisää sitten kuivat aineet muna-porkkanaraasteseoksen joukkoon.
- Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan ja paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
- Sekoita tuorejuusto ja pehmeä voi keskenään. Lisää joukkoon siivilöiden sokerit. Levitä tomusokerikuorrutus jäähtyneelle pohjalle. Viimeistele porkkanakakku ripottelemalle kuorrutuksen päälle mantelirouhetta.
Vinkki: Kokeile myös porkkanakääretorttua
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivot banaani-kookoskakun
Kommentit
huomasin että ohjeessa ei ole rasvaa???
Kommentit
huomasin että ohjeessa ei ole rasvaa???
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous