Reseptit

Porsaan karekyljykset ja oliivi-melonisalaatti

Tarjoile porsaan karekyljykset raikkaan oliivi-melonisalaatin kanssa.

Teksti:
Leena Valta
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 kpl porsaan karekyljystä (lihaa noin 500 g)

Marinadi :

  • 1 dl makeaa soijakastiketta (Ketjap Manis)
  • 3 rkl ruokosokeria
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 tl rouhittua mustapippuria

Oliivi-melonisalaatti:

  • 400 g vesimelonia
  • 12 retiisiä
  • 1 dl mustia kivettömiä kalamata-oliiveja
  • 2 kevätsipulinvartta
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta minttua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus sormisuolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Leikkaa kyljyksistä näkyvä rasva pois. Nosta kyljykset ja marinadi reiluun pakastepussiin ja kääntele maut kunnolla sekaisin. Nosta pussi vadille ja anna marinoitu viileässä vähintään 3 tuntia tai yön yli.

2. Pyyhi ylimääräinen marinadi ja grillaa kyljyksiä molemmin puolin yhteensä 10–12 minuuttia.

3. Ripottele lihan pintaan vielä hieman sormisuolaa ja rouhittua mustapippuria. Nosta lihat hetkeksi vetäytymään lämpimään uunivuokaan ja peitä foliolla.

4. Valmista salaatti. Leikkaa vesimeloni paloiksi ja viipaloi retiisit. Sekoita vesimelonit, retiisit ja oliivit keskenään ja lisää joukkoon hienonnetut kevätsipulin varret ja minttu. Valuta joukkoon loraus oliiviöljyä ja viimeistele maku sormisuolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

5. Nostele ainekset sekaisin ja tarjoile grillattujen porsaan karekyljysten kanssa.

X