Reseptit

Possuvartaat ja sitrussalsa

Porsaan kasler on täydellinen liha grilliin, sillä se pysyy mehevänä. Raikas sitrussalsa istuu tuhdin grillilihan kylkeen kuin nakutettu.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g kasleria
  • 1 dl Teriyakikastiketta
  • 1 appelsiinin kuori ja mehu
  • 1 rkl vaaleaa siirappia tai juoksevaa hunajaa
  • 1 appelsiini
  • 1 sitruuna
  • 1 verigreippi
  • 1 punainen chili
  • ½ punaista paprikaa
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Leikkaa kasleri pieniksi paloiksi. Ruskista palat öljytilkassa pannulla. Sekoita teriyakikastike, appelsiinin mehu ja kuoriraaste sekä siirappi tai hunaja keskenään. Kaada seos lihapalojen päälle pannulle ja keitä hiljalleen, kunnes neste on miltei haihtunut. Pujottele jäähtyneet lihapalat pieniin bambuvartaisiin.

2. Kuori hedelmät salsaa varten ja leikkaa kalvottomiksi lohkoiksi. Leikkaa lohkot pieniksi paloiksi, lisää sekaan hienonnettu chili, kuutioitu paprika ja chilikastike. Silppua pinnalle korianteria. Anna maustua kylmässä jonkin aikaa.

X