Reseptit

Punainen banaanileipä

24.1.2020 Teksti: Kaisa Nieminen Kuvat: Pekka Holmström

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Banaanileipä eli banana bread on kahvikakkumainen ja mehevä tarjottava. Punainen väri tulee elintarvikeväristä, ja sen voi halutessaan jättää pois.

Ainekset

Punainen banaanileipä:

4 isoa banaania
5 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 tl kaakaojauhetta
3 kananmunaa
1/2 dl rypsiöljyä
3-4 tl punaista elintarvikeväriä
1 rkl hunajaa
1/2 tl kanelia
hyppysellinen suolaa

Koristeluun:

2 dl tomusokeria
1 1/2-2 rkl vettä
strösseleitä

Valmistusohje

1. Soseuta banaani haarukalla tai sauvasekoittimella. Sekoita jauhoihin leivin- ja kaakaojauhe. Sekoita banaanin joukkoon munat, jauhot, öljy, elintarvi- keväri, hunaja, kaneli ja suola. Kaada voideltuun leipävuokaan.

2. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 40–45 minuuttia. Jäähdytä.

3. Sekoita tomusokerin joukkoon vesi ja pursota leivän päälle kauniita kuvioita. Koristele strösseleillä.

Julkaistu aiemmin

kaksplus

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme