Reseptit

Punajuuri-hasselpähkinäpaistos

Punajuuri-hasselpähkinäpaistos kaunistaa joulupöydän, mutta maistuu myös joulusesongin ulkopuolella.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg punajuuria kuorittuina ja raastettuna
  • 2 punasipulia viipaleina
  • 3 valkosipulinkynttä viipaleina
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 3 rkl tuoretta timjamia
  • 100 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 50 g hasselpähkinöitä rouhittuina
  • 1 1/2 dl hyvää kasvis- tai sienilientä

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa punajuuriraaste, punasipulit, valkosipulit, oliiviöljy, suola ja mustapippuri, timjami, vuohenjuusto ja hasselpähkinät.

2. Kaada seos kevyesti öljyttyyn uunivuokaan (vetoisuus 1,5– 2 l). Kaada vuokaan myös kasvis- tai sieniliemi.

3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Laske sitten lämpöä 170 asteeseen, jatka paistamista vielä noin tunnin verran.

4. Anna vetäytyä hetki ja tarjoile.

X