
Punajuuri-hasselpähkinäpaistos
Punajuuri-hasselpähkinäpaistos kaunistaa joulupöydän, mutta maistuu myös joulusesongin ulkopuolella.
Ainekset
- 1 kg punajuuria kuorittuina ja raastettuna
- 2 punasipulia viipaleina
- 3 valkosipulinkynttä viipaleina
- 2 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 3 rkl tuoretta timjamia
- 100 g pehmeää vuohenjuustoa
- 50 g hasselpähkinöitä rouhittuina
- 1 1/2 dl hyvää kasvis- tai sienilientä
Valmistusohje
1. Sekoita kulhossa punajuuriraaste, punasipulit, valkosipulit, oliiviöljy, suola ja mustapippuri, timjami, vuohenjuusto ja hasselpähkinät.
2. Kaada seos kevyesti öljyttyyn uunivuokaan (vetoisuus 1,5– 2 l). Kaada vuokaan myös kasvis- tai sieniliemi.
3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Laske sitten lämpöä 170 asteeseen, jatka paistamista vielä noin tunnin verran.
4. Anna vetäytyä hetki ja tarjoile.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous