Reseptit

Punajuuri-mozzarellasalaatti

23.8.2013 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Punajuuret ja porkkanat ovat nyt makeimmillaan. Ohueksi leikatut punajuuret ja puolitetut porkkanat paahtuvat pannulla pikaisesti al dente-kypsiksi.

Ainekset

4 pienehköä punajuurta
4 pientä porkkanaa
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 tl hunajaa
hiutalesuolaa
mustapippuria
1 ps rucolaa
3 rkl paahdettuja auringonkukansiemeniä
1-2 mozzarellajuustopalloa

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi punajuuret ohuelti. Puolita kuoritut porkkanat. Kaada öljy kahdelle paistinpannulle. Paahda punajuuria noin 10 minuuttia, porkkanoita 5 minuuttia. Mausta kasvikset balsamicolla, hunajalla, suolalla ja pippurilla.
2. Levitä rucola lautasille. Lisää päälle haaleat kasvikset, siemenet ja revitty mozzarella. Rouhi päälle mustapippuria.