Reseptit

Punajuurimurekkeet ja harissajogurtti

Tarjoa punajuurimurekkeet lämpiminä tai kylminä harissajogurtin ja höyrytettyjen kasvisten kanssa.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 rkl rasiamargariinia
  • 250 g punajuuria
  • 125 g polentasuurimoita
  • 5 dl kasvislientä (fondista)
  • 2 dl kermaa tai kasvirasvakermaa
  • 0.5 tl timjamia
  • 0.5 tl kuivattua rakuunaa tai pari oksaa tuoretta
  • (suolaa)
  • 1.5 tl harissaa (chilitahnaa)
  • 2–4 tl raastettua inkivääriä
  • 1 tl sokeria
  • vuokiin leivinpaperisuikaleet

kastike:

  • 2 dl paksua kreikkalaista jogurttia
  • 2.5 tl harissaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria
  • pari oksaa timjamia
  • pari oksaa rakuunaa

Valmistusohje

Kuori ja kuutioi punajuuret, sulata rasva kattilassa, lisää punajuuret ja tilkka vettä ja kypsennä juurekset. Keitä polenta paketin ohjeen mukaan noin puolessa litrassa kasvislientä.

Soseuta punajuuret monitoimikoneella mausteiden kanssa ja lisää polenta sekä kerma. Sekoita tasaiseksi. Voitele pienet vuoat ja aseta niihin ristikkäin leivinpaperisuikaleet.

Jaa massa vuokiin, siirrä vesihauteeseen ja peitä foliolla. Kypsennä 175 asteessa noin 45 minuuttia. Voit poistaa folion loppuvaiheessa, jos murekkeet näyttävät kosteilta.

Sekoita kastike jogurtista, silputuista yrteistä ja mausteista. Anna murekkeiden jäähtyä hiukan ennen kumoamista. Tarjoa lämpiminä tai kylminä harissajogurtin ja höyrytettyjen kasvisten kanssa.

Juomaksi sopii veden lisäksi mieto vihreä tee, lagerolut tai valkoviineistä aavistuksen makeutta sisältävä riesling, muscat, pinot gris,
gewürztraminer tai viognier.

X