9.5.2012

Punajuurimurekkeet ja harissajogurtti

Teksti: Soili Soisalo

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

1 rkl rasiamargariinia
250 g punajuuria
125 g polentasuurimoita
5 dl kasvislientä (fondista)
2 dl kermaa tai kasvirasvakermaa
0.5 tl timjamia
0.5 tl kuivattua rakuunaa tai pari oksaa tuoretta
(suolaa)
1.5 tl harissaa (chilitahnaa)
2–4 tl raastettua inkivääriä
1 tl sokeria
vuokiin leivinpaperisuikaleet

kastike:

2 dl paksua kreikkalaista jogurttia
2.5 tl harissaa
ripaus suolaa
ripaus sokeria
pari oksaa timjamia
pari oksaa rakuunaa

Valmistusohje

Kuori ja kuutioi punajuuret, sulata rasva kattilassa, lisää punajuuret ja tilkka vettä ja kypsennä juurekset. Keitä polenta paketin ohjeen mukaan noin puolessa litrassa kasvislientä.

Soseuta punajuuret monitoimikoneella mausteiden kanssa ja lisää polenta sekä kerma. Sekoita tasaiseksi. Voitele pienet vuoat ja aseta niihin ristikkäin leivinpaperisuikaleet.

Jaa massa vuokiin, siirrä vesihauteeseen ja peitä foliolla. Kypsennä 175 asteessa noin 45 minuuttia. Voit poistaa folion loppuvaiheessa, jos murekkeet näyttävät kosteilta.

Sekoita kastike jogurtista, silputuista yrteistä ja mausteista. Anna murekkeiden jäähtyä hiukan ennen kumoamista. Tarjoa lämpiminä tai kylminä harissajogurtin ja höyrytettyjen kasvisten kanssa.

Juomaksi sopii veden lisäksi mieto vihreä tee, lagerolut tai valkoviineistä aavistuksen makeutta sisältävä riesling, muscat, pinot gris,
gewürztraminer tai viognier.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi