Punajuurimurekkeet ja harissajogurtti
Tarjoa punajuurimurekkeet lämpiminä tai kylminä harissajogurtin ja höyrytettyjen kasvisten kanssa.
Ainekset
- 1 rkl rasiamargariinia
- 250 g punajuuria
- 125 g polentasuurimoita
- 5 dl kasvislientä (fondista)
- 2 dl kermaa tai kasvirasvakermaa
- 0.5 tl timjamia
- 0.5 tl kuivattua rakuunaa tai pari oksaa tuoretta
- (suolaa)
- 1.5 tl harissaa (chilitahnaa)
- 2–4 tl raastettua inkivääriä
- 1 tl sokeria
- vuokiin leivinpaperisuikaleet
kastike:
- 2 dl paksua kreikkalaista jogurttia
- 2.5 tl harissaa
- ripaus suolaa
- ripaus sokeria
- pari oksaa timjamia
- pari oksaa rakuunaa
Valmistusohje
Kuori ja kuutioi punajuuret, sulata rasva kattilassa, lisää punajuuret ja tilkka vettä ja kypsennä juurekset. Keitä polenta paketin ohjeen mukaan noin puolessa litrassa kasvislientä.
Soseuta punajuuret monitoimikoneella mausteiden kanssa ja lisää polenta sekä kerma. Sekoita tasaiseksi. Voitele pienet vuoat ja aseta niihin ristikkäin leivinpaperisuikaleet.
Jaa massa vuokiin, siirrä vesihauteeseen ja peitä foliolla. Kypsennä 175 asteessa noin 45 minuuttia. Voit poistaa folion loppuvaiheessa, jos murekkeet näyttävät kosteilta.
Sekoita kastike jogurtista, silputuista yrteistä ja mausteista. Anna murekkeiden jäähtyä hiukan ennen kumoamista. Tarjoa lämpiminä tai kylminä harissajogurtin ja höyrytettyjen kasvisten kanssa.
Juomaksi sopii veden lisäksi mieto vihreä tee, lagerolut tai valkoviineistä aavistuksen makeutta sisältävä riesling, muscat, pinot gris,
gewürztraminer tai viognier.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous