Punajuuripihvit ja maapähkinäkastike
Punajuuripihvit, veneperunat ja maapähkinäkastike muodostavat täyttävän ja ravitsevan lounaan.
Ainekset
- 2-3 isoa keitettyä punajuurta
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 munaa
- 2 dl (ruis)korppujauhoja
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl pippuria
maapähkinäkastike:
- 1 dl kermaviiliä
- 3 rkl maapähkinälevitettä
- 1 rkl makeaa chilikastiketta
- tilkka soijaa
Valmistusohje
Kokonaisista, keitetyistä punajuurista tehdyt pihvit ja veneperunat maapähkinäkastikkeen kanssa ovat voimaruokaa.
Leikkaa keitetyt punajuuret poikittain noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Mausta korppujauhot suolalla ja pippurilla. Kuivaa punajuuriviipaleet talouspaperilla. Kääntele viipaleet ensin vehnäjauhoissa, kasta sitten rikkivatkattuun munaan ja kääntele lopuksi korppujauhoissa. Anna kuorrutuksen kuivahtaa hetki. Kuumenna isolla paistinpannulla 1 rkl voita ja 2 rkl öljyä. Paista pihvejä keskilämmöllä noin 5 minuuttia kummaltakin puolelta.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa pihvit uunissa paistettujen veneperunoiden, pähkinäkastikkeen ja salaatin kanssa.
Katso myös:
Punajuuri yllättää monikäyttöisyydellään
Punajuuripihvit ja piparjuurikastike
Kotiliesi.fi: punajuuripyörykät
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous