Reseptit

Punajuuripihvit ja maapähkinäkastike

Punajuuripihvit, veneperunat ja maapähkinäkastike muodostavat täyttävän ja ravitsevan lounaan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2-3 isoa keitettyä punajuurta
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 munaa
  • 2 dl (ruis)korppujauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl pippuria

maapähkinäkastike:

  • 1 dl kermaviiliä
  • 3 rkl maapähkinälevitettä
  • 1 rkl makeaa chilikastiketta
  • tilkka soijaa

Valmistusohje

Kokonaisista, keitetyistä punajuurista tehdyt pihvit ja veneperunat maapähkinäkastikkeen kanssa ovat voimaruokaa.

Leikkaa keitetyt punajuuret poikittain noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Mausta korppujauhot suolalla ja pippurilla. Kuivaa punajuuriviipaleet talouspaperilla. Kääntele viipaleet ensin vehnäjauhoissa, kasta sitten rikkivatkattuun munaan ja kääntele lopuksi korppujauhoissa. Anna kuorrutuksen kuivahtaa hetki. Kuumenna isolla paistinpannulla 1 rkl voita ja 2 rkl öljyä. Paista pihvejä keskilämmöllä noin 5 minuuttia kummaltakin puolelta.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa pihvit uunissa paistettujen veneperunoiden, pähkinäkastikkeen ja salaatin kanssa.

Katso myös:

Punajuuri yllättää monikäyttöisyydellään

Punajuuripihvit ja piparjuurikastike

Kotiliesi.fi: punajuuripyörykät

X