Punajuuripihvit ja piparjuurikastike
Herkulliset punajuuripihvit pyöritellään korppujauhoissa ja paistetaan. Maustetaan tuoreilla yrteillä ja pippurilla. Nappaa voimaruoan resepti kokeiluun.
Ainekset
- 800 g isohkoja punajuuria
- 1 kananmuna
- 2 dl korppujauhoa
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl valko- tai mustapippuria
- paistamiseen pullomargariinia tai voi-kasviöljyseosta
- muutama oksa tuoretta timjamia
- muutama oksa persiljaa
kastike:
- 2 dl kermaviiliä (6 % rasvaa)
- 2-4 tl raastettua piparjuurta
- veitsenkärjellinen valko- tai mustapippuria
- veitsenkärjellinen suolaa
Valmistusohje
Punajuuripihvien kanssa nautitaan ohraa ja suppilovahveroita.
1. Keitä punajuuret puolikypsäksi, kuori ja leikkaa 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
2. Sekoita korppujauhoon suola ja pippuri ja riko muna kulhoon.
3. Kasta punajuuriviipaleet kananmunaan, pyöritä korppujauhoissa ja paista rasvassa pannulla muutama minuutti molemmin puolin.
4. Lisää silputut yrtit valmiiden pihvien päälle.
5. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja tarjoa punajuuripihvien kanssa.
1170 kJ (280 kcal)/1 annos
Katso lisää punajuuriherkkujen reseptejä:
Punajuuri-vuohenjuustosuupalat
Kotiliesi.fi: punajuuripaistos
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous