punajuuri-bataattisalaatti
Reseptit

Punajuuri-bataattisalaatti

Mehukkaiksi hautuneet punajuuri- ja bataattiviipaleet tarjoillaan kylmän jogurttikastikkeen kera.
Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 keskikokoista punajuurta
  • 800 g keskikokoista bataattia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 2 dl merisuolaa vuokaan

kastike:

  • 2 dl ruokajogurttia (9% rasvaa)
  • 1-2 tl sitruunamehua
  • 2 tl hunajasinappia
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta minttua
  • 1 rkl hienonnettua persilijaa

Valmistusohje

 

1. Katkaise punajuurista naatit, mutta älä leikkaa päitä ja häntiä. Pese harjalla puhtaiksi. Nosta punajuuret uunivuokaan levitetyn merisuolan päälle. Kypsennä 200 asteessa noin tunnin ajan. Kokeile kasvisten kypsyyttä hammastikulla.

2. Kuori ja leikkaa bataatit reiluiksi viipaleiksi ja kääntele ne sekaisin oliiviöljyn ja murskatun valkosipulin kanssa. Nosta viipaleet toiseen uunivuokaan ja laita uuniin reiluksi puoleksi tunniksi.

3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kuori punajuuret lämpiminä ja leikkaa viipaleiksi. Mausta punajuuret ja bataatit suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Asettele viipaleet tarjoilulautasille, ja hienonna pinnalle tuoretta minttua ja persiljaa. Tarjoa viileän jogurttikastikkeen kanssa.

X