6.8.2012

Punajuuri-bataattisalaatti

Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

4 keskikokoista punajuurta
800 g keskikokoista bataattia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
2 dl merisuolaa vuokaan

kastike:

2 dl ruokajogurttia (9% rasvaa)
1-2 tl sitruunamehua
2 tl hunajasinappia
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1 rkl hienonnettua tuoretta minttua
1 rkl hienonnettua persilijaa

Valmistusohje

Mehukkaiksi hautuneet punajuuri- ja bataattiviipaleet tarjoillaan kylmän jogurttikastikkeen kera.

1. Katkaise punajuurista naatit, mutta älä leikkaa päitä ja häntiä. Pese harjalla puhtaiksi. Nosta punajuuret uunivuokaan levitetyn merisuolan päälle. Kypsennä 200 asteessa noin tunnin ajan. Kokeile kasvisten kypsyyttä hammastikulla.

2. Kuori ja leikkaa bataatit reiluiksi viipaleiksi ja kääntele ne sekaisin oliiviöljyn ja murskatun valkosipulin kanssa. Nosta viipaleet toiseen uunivuokaan ja laita uuniin reiluksi puoleksi tunniksi.

3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kuori punajuuret lämpiminä ja leikkaa viipaleiksi. Mausta punajuuret ja bataatit suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Asettele viipaleet tarjoilulautasille, ja hienonna pinnalle tuoretta minttua ja persiljaa. Tarjoa viileän jogurttikastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi