punajuuri_granaattiomenasalaatti
Reseptit

Paahdettu punajuuri-granaattiomenasalaatti

Paahdetut punajuuret ja granaattiomenansiemenet ovat herkullinen yhdistelmä. Granaattiomenat säilyvät syömäkelpoisena parhaiten jääkaapissa.
Teksti: Katri Schröder Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg nuoria, pieniä punajuuria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 granaattiomena
  • 1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, minttua, tilliä
  • 1/2 dl rouhittuja pistaasipähkinänsydämiä

Appelsiini-hunajakastike

  • 1/2 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja lohko punajuuret. Nosta punajuuret leivinpaperille uunipellille. Pirskota päälle oliiviöljy ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda punajuuria 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes ne tuntuvat haarukalla kokeiltaessa kypsiltä.

2. Irrota granaattiomenansiemenet kuorista. Laita paahdetut punajuuret kulhoon ja sekoita joukkoon loput salaatin ainekset. Sekoita kastike ja lisää se salaatin joukkoon. Anna maustua hetken aikaa ennen tarjoilua.

Granaattiomena sopii salaattiin:

883380-punajuurta_granaattiomenaa.jpg

Punajuuria, vuohenjuustoa ja granaattiomenaa

955181-ananas_appelsiinisalaatti_granaattiomenaa.jpg

Ananas-appelsiinisalaatti ja granaattiomenaa

832615-AN12293K_96.jpg

Sahramilla maustettu bulgursalaatti

Kotiliesi.fi: Raikas avokadosalaatti

X