Reseptit

Punakaalipiirakka

Tarjoa punakaalipiirakka lämpimänä tai kylmänä alkupalana tai pikku ateriana teen kanssa.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 100 g rasiamargariinia
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 tl leivinjauhetta
  • 1 dl perunasosetta

täyte:

  • 800 g punaista hapankaalia
  • 50 g (pekonia)
  • 1–2 sipulia
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl kuminaa
  • 0.5 tl rouhittua pippurisekoitusta
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 rkl maissitärkkelystä

Valmistusohje

Nypi rasva jauhoihin, joihin on sekoitettu leivinjauhe, lisää perunasose ja sekoita taikina valmiiksi. Pekoni ei ole välttämätön, mutta antaa kivaa makua täytteeseen. Pilko se pieniksi paloiksi, paista ja siirrä odottamaan. Kuori ja pilko sipulit sekä kuullota öljyssä.

Lisää hiukan pilkottu hapankaali ja mausteet (sekä pekoni) ja kypsentele muutama minuutti. Kauli taikina leivinpaperin päällä sopivaksi ja siirrä se pinnoitettuun irtopohjavuokaan tai pikkuvuokiin. Lisää täytteeseen ruokakerma, johon maissitärkkelys, mausteet ja munat on sekoitettu ja kaada pohjan päälle. Paista piirakkaa noin 45 minuuttia 200 asteessa.

Vinkki:
Jos et saa kaupasta punaista hapankaalia, käytä 600 g raastettua punakaalia ja 400 g tavallista hapankaalia ja kypsennä huolellisesti. Voit myös lisätä 2–3 tl punaviinietikkaa punakaalin sekaan.

X