Reseptit

Puolukka-sitruunamarinoitu lohi

Juhlava alkuruoka joulupöytään tai itsenäisyyspäivän juhlapöytään syntyy tuoreesta lohesta, joka pikagraavataan suolalla, sitruunalla ja puolukoilla.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Puolukka-sitruunamarinoitu lohi:

  • 500 g tuoretta lohta
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • tilkka oliiviöljyä
  • 1/2-1 tl sormisuolaa tai myllysuolaa
  • 1 dl murskattuja puolukoita

Tarjoilun:

  • 4-6 viipaletta ruisvuokaleipää
  • 25 g parmesaanilastuja
  • tuoretta tilliä
  • pakastepuolukoita

Valmistusohje

1. Leikkaa tuore ja raikas lohi ohuen ohuiksi viipaleiksi vadille.

2. Valuta päälle sitruunamehu ja oliiviöljy. Ripottele pinnalle sitruunan kuoriraaste, suola sekä puolukat. Peitä vati kelmulla ja nosta kala jääkaappiin maustumaan noin tunniksi.

3. Paahda ruisleivät ja leikkaa kolmioiksi.

4. Jaa lohiviipaleet lautasille ja lisää leipäkolmiot. Viimeistele parmesaanilastuilla ja koristele tillillä sekä puolukoilla.

X