Puolukka-sitruunamarinoitu lohi
Juhlava alkuruoka joulupöytään tai itsenäisyyspäivän juhlapöytään syntyy tuoreesta lohesta, joka pikagraavataan suolalla, sitruunalla ja puolukoilla.
Ainekset
Puolukka-sitruunamarinoitu lohi:
- 500 g tuoretta lohta
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- tilkka oliiviöljyä
- 1/2-1 tl sormisuolaa tai myllysuolaa
- 1 dl murskattuja puolukoita
Tarjoilun:
- 4-6 viipaletta ruisvuokaleipää
- 25 g parmesaanilastuja
- tuoretta tilliä
- pakastepuolukoita
Valmistusohje
1. Leikkaa tuore ja raikas lohi ohuen ohuiksi viipaleiksi vadille.
2. Valuta päälle sitruunamehu ja oliiviöljy. Ripottele pinnalle sitruunan kuoriraaste, suola sekä puolukat. Peitä vati kelmulla ja nosta kala jääkaappiin maustumaan noin tunniksi.
3. Paahda ruisleivät ja leikkaa kolmioiksi.
4. Jaa lohiviipaleet lautasille ja lisää leipäkolmiot. Viimeistele parmesaanilastuilla ja koristele tillillä sekä puolukoilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous