Reseptit

Puolukkachutney

31.7.2014 Teksti: Inga Aaltonen Kuvat: Colourbox

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

200 g puolukoita
1 sipuli
1 dl sokeria
2 dl vettä
1 rkl punaviinietikkaa
1/2 tl suolaa
(chiliä tai noin 1/4 tl chilitahnaa)

Valmistusohje

Puolukkachutney maistuu liharuokien lisukkeena.

Mittaa kattilaan puolukat, hienonnettu sipuli, sokeri, vesi, punaviinietikka ja suola ja keitä noin 1⁄2 tuntia. Hienonna sauvasekoittimella. Makua voit terästää chilillä tai chilitahnalla. Anna jäähtyä. Jaa puhtaisiin tölkkeihin. Sulje tölkit ja säilytä jääkaapissa. Tarjoa liharuokien lisäkkeenä.

Ohje: Viini- ja puutarhatila Pihamaa, Asikkala