puttanesca-gnocchit
Parhaat pastareseptit yhdistävät uutta ja vanhaa. Klassinen puttanesca-pasta saa uutta twistiä perunoista valmistetuista gnoccheista.
Reseptit

Puttanesca-gnocchit

Perunasta valmistettuja gnoccheja myydään marketeissa tuorepastatiskillä. Voit tehdä puttanescapastan myös muista tuorepastoista tai kuivatusta spagetista.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g (yli)kypsiä kirsikkatomaatteja
  • 2 punaista chiliä
  • 20 mustaa oliivia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 8 anjovisfileetä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl mustapippuria myllystä
  • 500 g tuoregnoccheja (tai muuta tuorepastaa)
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • 1/2 ruukku tuoretta basilikaa

Valmistusohje

1. Tee ensin puttanescakastike. Puolita tomaatit, silppua chilit, oliivit ja valkosipulinkynnet. Hienonna anjovisfileet haarukalla. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää chili- ja valkosipulisilput ja anjovikset. Kuumenna pari minuuttia sekoitellen. Lisää tomaatit ja oliivit.Kuumenna vielä toiset pari minuuttia tai kunnes tomaatit ovat osittain hajonneet. Mausta puttanesca pippurilla ja nosta pois levyltä.

2. Keitä gnocchit suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja kääntele kastikkeen joukkoon. Kuumenna tarvittaessa.

3. Tarjoa pasta raastetulla parmesaanilla ja tuoreella basilikalla höystettynä.

X