Reseptit

Puutarhurin värikkäät etikkavihannekset

11.7.2014 Teksti: Inga Aaltonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

tuore kurkku
keltaista kesäkurpitsaa
punasipulia
porkkanaa
punaista paprikaa
yrttejä (basilikaa yms.)

Etikkaliemi:

3 dl vettä
3 dl väkiviinaetikkaa
3 dl sokeria
ripaus suolaa

Valmistusohje

Puutarhurin värikkäät etikkavihannekset sopivat monen ruoan lisukkeeksi.

Viipaloi kurkku, kesäkurpitsa ja porkkana. Suikaloi sipuli ja paprika (poista siemenet ja kalvot). Lado ainekset lasitölkkiin ja ripottele väliin yrttien lehtiä tai pieniä oksia.

Keitä liemi vedestä, etikasta, sokerista ja ripauksesta suolaa. Jäähdytä. Kaada liemi tölkkiin vihannesten päälle. Tarjoa seuraavana päivänä esimerkiksi kaalipadan kanssa.

Ohje: Viini- ja puutarhatila Pihamaa, Asikkala

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *