Reseptit

Quorn-sienipasta

Kasvisruokailija tai ei, quorn-sienipasta maistuu taatusti jokaiselle. Vielä maukkaamman pastan saat käyttämällä pastassa tuoreita sieniä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pss quorn-rouhetta
  • 1 sipuli
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • ½ l tuoreita sieniä tai 2–3 dl pakastesieniä
  • 1 paprika
  • 2-3 lehtisellerinvartta
  • öljyä
  • 1 tlk maustettua ruoanlaittofraichea
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • tuoreita yrttejä
  • keitettyä pastaa

Valmistusohje

  1. Sulata quorn-rouhe.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  3. Puhdista ja paloittele tai sulata sienet. Huuhdo ja halkaise paprika. Poista siitä kanta sekä siemenet ja suikaloi tai kuutioi paprikanpuolikkaat.
  4. Huuhdo ja hienonna lehtisellerinvarret.
  5. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipuli, valkosipuli ja sienet. Paista aineksia silloin tällöin sekoittaen, kunnes sipuli on läpikuultavaa ja sienistä on haihtunut neste.
  6. Lisää quorn-rouhe ja kaikki paloitellut kasvikset. Paista pari minuuttia.
  7. Lisää ruoanlaittofraiche ja kiehauta kastike.
  8. Mausta maun ja tarpeen mukaan suolalla ja mustapippurilla.
  9. Viimeistele kastike tuoreilla yrteillä.
  10. Tarjoa kastike keitetyn pastan kanssa.
X