Reseptit

Raastepihvit

Kasvispihvit ovat terveellinen ja maittava ruoka. Valmista vielä papusalsa pihvien viereen makua tuomaan.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • ½ mukulaselleriä
  • ½ palsternakkaa
  • 1 sipuli
  • 1 nippu persiljaa
  • ruukullinen basilikaa
  • 1 muna
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl vettä
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

paistamiseen:

  • öljyä

Valmistusohje

Kuori ja raasta perunat, porkkanat, mukulaselleri sekä palsternakka. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna persilja ja basilika.

Sekoita kaikki taikinan aineet keskenään ja anna seistä noin 15 minuuttia.

Kuumenna öljy ohukaispannussa, jaa taikina pannuun ja paista pihvit miedolla lämmöllä molemmilta puolilta kauniin värisiksi. Pihvit on syytä paistaa hitaasti, että raaste ehtii kypsyä samalla, kun pinta ruskistuu.

Tarjoa pihvit papusalsan kanssa.

X