Reseptit

Raikas basilika-hernesosekeitto

21.1.2015 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

3 valkosipulinkynttä
1 salottisipuli
2 rkl rypsiöljyä
600 g pakasteherneitä
8 dl kasvislientä
ripaus chilijauhetta
ripaus mustapippuria
kourallinen tuoretta basilikaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
(suolaa tarvittaessa)

Valmistusohje

Pakasteherneistä syntyy aivan ihana basilika-hernesosekeitto, ja miten nopeasti!

1. Hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota ne pehmeiksi.
2. Lisää herneet ja kasvisliemi. Kiehauta, lisää chili sekä mustapippuri ja keitä noin 15 minuuttia.
3. Lisää basilika ja tuorejuusto. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi.
4. Tarksita maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.

Katso myös:

Crème Ninon eli samppanjainen hernesosekeitto
Kevyt hernesosekeitto ilman sipulia

Kotiliesi.fi – perinteinen hernekeitto

Kommentit (2)

Equalizer, tästä näkökulmasta emme ole testanneet keittoa. Taitanee olla hyvin yksilöllistä pierettääkö vai ei. Kannattaa kokeilla, sitten selviää.

Leena Ruoka.fi:n toimituksesta

Pierettääkö pakaste- tai tuoreherneistä tehty keitto samoin kuin kuivatuista herneistä tehty?

Equalizer, tästä näkökulmasta emme ole testanneet keittoa. Taitanee olla hyvin yksilöllistä pierettääkö vai ei. Kannattaa kokeilla, sitten selviää.

Leena Ruoka.fi:n toimituksesta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *