Reseptit

Raikas halloumisalaatti

Raikkaassa halloumisalaatissa maistuvat eri sitrushedelmät.

Teksti:
Leena Valta
Kuvat:
Suvi Laine

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g halloumijuustoa
  • roomansalaattia tai muita lehtisalaatteja
  • 1 pomelo tai verigreippi
  • 2 appelsiinia
  • herneenversoja
  • auringonkukanversoja
  • (syötäviä kukkia, esim. kehäkukka, krassi, orvokki, yrttien kukat)

kastike:

  • 1 appelsiinin mehu
  • puolen sitruunan mehu
  • 1 rkl sinappia
  • ripaus suolaa
  • ripaus raakaruokosokeria
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

 

1. Leikkaa juusto viipaleiksi ja paista pannulla.

2. Huuhdo ja kuivaa salaatti. Leikkaa hedelmät kuorettomiksi lohkoiksi. Kokoa ainekset vadille tai annoksiksi. Koristele salaatti versoilla ja halutessasi syötävillä kukilla.

3. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Tarjoile salaatti ja kastike eri kulhoista.

Vinkki: Salaatin voi tehdä hedelmien sijaan myös halkais­tuista minitomaateista sekä kurkku­ ja avokadokuutioista.

X