Reseptit

Raparperi-kookosneliöt

Tarjoa raparperi-kookosneliöt sellaisenaan tai pehmeän jäätelön tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 4 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 dl juoksevaa margariinia tai 100 g sulatettua voita
  • 1 dl maitoa

päälle:

  • 1 l pieniä raparperinpaloja (noin)

kuorrutus:

  • 50 g voita tai margariinia
  • 1 dl tavallista kidesokeria tai tummaa ruokosokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 ps (100 g) kookoshiutaleita

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos, kardemumma, rasva sekä maito ja sekoita kaikki aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperin päälle vuokaan (noin 22 x 35 cm). Ripottele taikinan pinnalle raparperinpalat. Sulata voi tai margariini ja  sekoita sen joukkoon sokeri, vaniljasokeri sekä kookoshiutaleet. Ripottele seos raparperinpalojen päälle.

Paista leivonnaista 200 asteen uuninlämmössä 30–35 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä neliöiksi ja tarjoa sellaisenaan tai pehmeän jäätelön tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

Lue lisää raparperista.

X