Raparperi-kookosneliöt
Tarjoa raparperi-kookosneliöt sellaisenaan tai pehmeän jäätelön tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.
Ainekset
Taikina:
- 4 munaa
- 2 dl sokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl kardemummaa
- 1 dl juoksevaa margariinia tai 100 g sulatettua voita
- 1 dl maitoa
päälle:
- 1 l pieniä raparperinpaloja (noin)
kuorrutus:
- 50 g voita tai margariinia
- 1 dl tavallista kidesokeria tai tummaa ruokosokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 ps (100 g) kookoshiutaleita
Valmistusohje
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos, kardemumma, rasva sekä maito ja sekoita kaikki aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
Levitä taikina leivinpaperin päälle vuokaan (noin 22 x 35 cm). Ripottele taikinan pinnalle raparperinpalat. Sulata voi tai margariini ja sekoita sen joukkoon sokeri, vaniljasokeri sekä kookoshiutaleet. Ripottele seos raparperinpalojen päälle.
Paista leivonnaista 200 asteen uuninlämmössä 30–35 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä neliöiksi ja tarjoa sellaisenaan tai pehmeän jäätelön tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.
Lue lisää raparperista.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous