Reseptit

Raparperi-mansikkajälkiruoka muistuttaa mummolasta

21.5.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

300 g raparperia
1 dl vettä
1 dl hillo-marmeladisokeria
2 dl mansikoita
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
8 ruisdigestivekeksiä

Valmistusohje

Raparperi-mansikkajälkiruoka kruunaa kevyen kesäisen aterian.

Huuhdo ja paloittele raparperit. Pane raparperinpalat, vesi sekä hillo-marmeladisokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta miedolla lämmöllä 3–5 minuuttia. Anna jäähtyä.

Puhdista ja paloittele mansikat. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi. Murenna keksit.

Pane vanilliinivaahto, raparperisose, mansikat ja keksimurut kerroksittain tarjolle.