Reseptit

Raparperi-mansikkajälkiruoka muistuttaa mummolasta

21.5.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

300 g raparperia
1 dl vettä
1 dl hillo-marmeladisokeria
2 dl mansikoita
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
8 ruisdigestivekeksiä

Valmistusohje

Raparperi-mansikkajälkiruoka kruunaa kevyen kesäisen aterian.

Huuhdo ja paloittele raparperit. Pane raparperinpalat, vesi sekä hillo-marmeladisokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta miedolla lämmöllä 3–5 minuuttia. Anna jäähtyä.

Puhdista ja paloittele mansikat. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi. Murenna keksit.

Pane vanilliinivaahto, raparperisose, mansikat ja keksimurut kerroksittain tarjolle.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *