
Rapupiiras eli rapuhyytelötorttu buffet-pöytään
Herkullinen rapupiiras on valmistujaisjuhlien buffetpöydän keskipiste. Tee rapupiiras koristelua vaille valmiiksi jo edellisenä päivänä.
Ainekset
- 100 g sulatettua voita
- 250 g saaristolaisleipää
täyte:
- 800 g tilliliemeen säilöttyjä ravunpyrstöjä
- 1/2 punasipulia
- hienonnettua tilliä
- 6 dl kevytranskankermaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 2 rkl sitruunamehua
- 7 liivatelehteä
koristeeksi:
- silputtua ruohosipulia
- kurkkukuutioita
- ravunpyrstöjä
Valmistusohje
Valmista rapupiiras näin:
Jauha leipä monitoimikoneessa murusiksi. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Peitä 26 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele leipäseos pohjan päälle ja pane jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.
Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kaada ravunpyrstöt valumaan siivilään. Hienonna 2/3 pyrstöistä ja säästä loput kokonaisina koristeeksi.
Hienonna punasipuli hyvin pieneksi silpuksi. Silppua myös tilli. Sekoita ranskankermaan silputut ravunpyrstöt, sipuli, tilli ja mausteet. Sulata kuiviksi puserretut liivatelehdet mikron keskiteholla. Anna jäähtyä hetki ja lisää ohuena nauhana täytteeseen. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
Kaada täyte pohjan päälle. Anna rapupiiraan hyytyä seuraavaan päivään. Irrota rapupiiras vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele rapupiiras ruohosipulilla, kurkkukuutioilla ja ravunpyrstöillä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous