Reseptit

Rapupiiras eli rapuhyytelötorttu buffet-pöytään

Herkullinen rapupiiras on valmistujaisjuhlien buffetpöydän keskipiste. Tee rapupiiras koristelua vaille valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g sulatettua voita
  • 250 g saaristolaisleipää

täyte:

  • 800 g tilliliemeen säilöttyjä ravunpyrstöjä
  • 1/2 punasipulia
  • hienonnettua tilliä
  • 6 dl kevytranskankermaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 7 liivatelehteä

koristeeksi:

  • silputtua ruohosipulia
  • kurkkukuutioita
  • ravunpyrstöjä

Valmistusohje

 

Valmista rapupiiras näin:

Jauha leipä monitoimikoneessa murusiksi. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Peitä 26 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele leipäseos pohjan päälle ja pane jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.

Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kaada ravunpyrstöt valumaan siivilään. Hienonna 2/3 pyrstöistä ja säästä loput kokonaisina koristeeksi.

Hienonna punasipuli hyvin pieneksi silpuksi. Silppua myös tilli. Sekoita ranskankermaan silputut ravunpyrstöt, sipuli, tilli ja mausteet. Sulata kuiviksi puserretut liivatelehdet mikron keskiteholla. Anna jäähtyä hetki ja lisää ohuena nauhana täytteeseen. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Kaada täyte pohjan päälle. Anna rapupiiraan hyytyä seuraavaan päivään. Irrota rapupiiras vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele rapupiiras ruohosipulilla, kurkkukuutioilla ja ravunpyrstöillä.

X