Reseptit

Parsa-pähkinäsalaatti

Parsa-pähkinäsalaatissa tuoreparsa tarjoillaan salaatin, viikunoiden ja pistaasipähkinöiden kanssa. Kastike tehdään pistaasiöljystä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 20 tuoretta parsaa
  • 1 dl suolaamattomia pistaasipähkinöitä
  • erilaisia salaatteja (rucolaa, jääsalaattia, vuonankaalia, mangoldinlehtiä)
  • 4 tuoretta viikunaa

Kastike

  • 0.5 dl pistaasi- tai muuta pähkinäöljyä
  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 0.5 tl hiutalesuolaa
  • ripaus sokeria
  • mustapippuria

Valmistusohje

 

Kuori parsat varoen nuppujen alapuolelta. Kuumenna pari litraa vettä kiehuvaksi, mausta suolalla. Keitä parsoja noin 10 minuuttia tai kunnes niiden varsi tuntuu kypsältä. Valuta parsat ja jaa lautasille. Leikkaa viikunat lohkoiksi. Paahda pistaasit kuivalla pannulla ja rouhi ne.

Sekoita isossa kulhossa salaattikastike. Kääntele salaatinlehdet ja viikunalohkot kastikkeessa. Annostele salaatti parsojen päälle ja tarjoa heti.

 

X