Parsa-pähkinäsalaatti
Parsa-pähkinäsalaatissa tuoreparsa tarjoillaan salaatin, viikunoiden ja pistaasipähkinöiden kanssa. Kastike tehdään pistaasiöljystä.
Ainekset
- noin 20 tuoretta parsaa
- 1 dl suolaamattomia pistaasipähkinöitä
- erilaisia salaatteja (rucolaa, jääsalaattia, vuonankaalia, mangoldinlehtiä)
- 4 tuoretta viikunaa
Kastike
- 0.5 dl pistaasi- tai muuta pähkinäöljyä
- 0.5 dl rypsiöljyä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 0.5 tl hiutalesuolaa
- ripaus sokeria
- mustapippuria
Valmistusohje
Kuori parsat varoen nuppujen alapuolelta. Kuumenna pari litraa vettä kiehuvaksi, mausta suolalla. Keitä parsoja noin 10 minuuttia tai kunnes niiden varsi tuntuu kypsältä. Valuta parsat ja jaa lautasille. Leikkaa viikunat lohkoiksi. Paahda pistaasit kuivalla pannulla ja rouhi ne.
Sekoita isossa kulhossa salaattikastike. Kääntele salaatinlehdet ja viikunalohkot kastikkeessa. Annostele salaatti parsojen päälle ja tarjoa heti.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous